Leuke en gezellige tentoonstelling bij de GEVLEUGELDE VRIENDEN in Moordrecht

 

Deze middag naar de jaarlijkse tentoonstelling in Moordrecht geweest bij de Gevleugelde vrienden. Daar geen uitgebluste, afgezaagde tentoonstelling met morrend publiek.
Tussen de middag van 12 tot 3 uur ’s middags. Na de kerk of de koffietafel en voordat men naar opa en oma gaat even gezellig elkaar ontmoeten en bijpraten. Geen muziek, geen ellenlange prijsuitreikingen,
maar wel animo van veel liefhebbers, ook hun vrouwelijke wederhelften. Het kan dus wél, als je maar wilt.

Je kon er over de hoofden lopen en wat opvallend is , veel relatief jonge liefhebbers.

Piet Twigt uit Moordrecht, 86 jaar inmiddels en op en top liefhebber toont zijn provinciale overwinnaar vanuit Morlincourt tegen 23.445 duiven en bedankte nogmaals Anton van de Heuvel van de Gebr. v.d. Heuvel uit Gouderak, die de duif gekweekt had.
Anton had sowieso reden tot lachen, want hij kon meedelen, dat zijn broer Leendert ,na een half jaar vechten tegen een ongeneeslijke ziekte, de strijd lijkt te gaan winnen.

Tussendoor werd er op geroutineerde wijze door de daarvoor geknipte Cees Polfliet een 20 bonnen aan de man gebracht, en werd de penningmeester weer de gelukkigste man vandaag.

Ook de voorzitter van afdeling 5, Cees Epping , kwam even langs en werd op komische wijze ontvangen door de generaalkampioen van de vereniging Nico Palsgraaf, ook 86 jaar.

En gedrieën waren ze het erover eens: Het was weer zó!

En hier staat de reden waarom er in Gouda zo sterk gespeeld wordt de laatste jaren. Allemaal twintigers en dertigers.
vlnr. André Klip, de voorzitter van het Samenspel Gouwe-IJssel Ronald Lugthart van de  Gebr. Lugthart, Ton van de Hoogen ( in zijn hoofd nog twintig), Cees Broekhuisen, van C.en C. Broekhuisen 
en Maurice Everling van de comb. C. en M. Everling, in 2010 de beste spelers op afdelingsniveau op alle afstanden  met een klein hok duiven én eigenaar van 1e Olympiade duif voor Nederland in klasse G. in Poznan.