Zo zijn onze manieren

Afgelopen weekend de aftrap voor het officiële vliegseizoen 2016 gegeven.

Verjaardag Henk 2016

Vrijdagochtend met 12 liefhebbers uit het westland de 75e verjaardag gevierd van  duivenfotograaf, levenskunstenaar en vriend voor het leven , Henk Kuylaars. Voor iedereen , die er was, een voorrecht om mee te maken.  Geweldige verhalen werden er verteld uit het duivenverleden van de mannen en die verhalen worden elke keer mooier en vooral sterker. En vooral werd er gelachen, mooier bestaat bijna niet.

Vrijdagavond tijdens het inkorven hadden Bas en Gerard  Verkerk  een journalist  en een fotograaf van de NRC in hun kielzog. Iedereen werd op een prettige manier geïnterviewd en in de wetenschap, dat vaak de negatieve uitspraken het nieuws halen, werd nieuwsgierig uitgekeken naar het te verschijnen artikel.

Het is een mooi verslag geworden van de positieve sfeer, die er in onze club in Bodegraven heerst. Vooral de overwinning van Arie Roos, die hier jaren  naar uitgekeken had, werd hem door iedereen van harte gegund. Terzijde, toen Arie ruim 3 jaar geleden zijn vrouw verloor heb ik hem elk seizoen een paar koppels jongen gegeven om voor hem de moed erin te houden. Met twee van die duiven speelde hij afgelopen zaterdag 1 en 3. Voor hem een geweldige belevenis.

IMG_4726

Klik op Hoogvlieger  om het verslag van de journalist te lezen en proef hoe het in onze club  werkt tussen de “grote” en “kleine” liefhebbers.

Gelukkig heel anders dan de meeste liefhebbers elders denken en die hun gedachten daarover klakkeloos op de sociale media denken te moeten ventileren.

3 gedachtes over “Zo zijn onze manieren

 1. Dag Willem,

  Fantastisch dat de duivensport op deze manier onder de aandacht is gebracht.
  Alle lof voor jou en je clubgenoten.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooi, zeker het gebaar van u om Arie regelmatig wat jonge duiven toe te stoppen .
  Een goed voorbeeld voor vele liefhebbers … al die eieren die in september op de mesthoop terecht komen … jammer … doe er liever iemand een plezier mee .
  Zo houden we iedereen binnen boord !!

  Like

Reacties zijn gesloten.