Leuk weekend met WHZB viering en praatje in Zutphen

12376425_10208096801040528_4125187683020516897_n

André van de Wiel, de meester spreekstalmeester van ons duivenland

Zaterdag de jaarlijkse huldiging van WHZB voor de 24e keer mee mogen maken. Hoewel de huidige opzet naar mijn mening geen recht doet aan de allerbeste duiven, die er in ons land rondvliegen, werden de winnaars volgens de huidige formule gehuldigd bij van de Valk in Vianen. Zoals vanouds is dit de meest indrukwekkende huldiging, die ons land kent. Elke winnaar krijgt de aandacht die hem toekomt, iedere categorie wordt door Theo Hutten, Hans Boenders, Ronald Geerdink of de beste van allemaal André van de Wiel gehuldigd. Iedereen in ons land die weleens  kampioenen moet huldigen, zou eens in de leer moeten gaan bij de WHZB mannen. Ik ben er van overtuigd, dat veel kampioenen huldigingen stukken aantrekkelijker zijn wanneer er een vleugje WHZB stijl gebruikt zou worden.

12525109_1166557916687597_6004037567886112406_o

Op de foto ben ik het middelpunt, maar mijn prijsdoffer was slechts 10e

Zondagmiddag naar PV Zutphen in de gelijknamige plaats gereden. Daar hebben ze een nieuwe vereniging op gericht en in het eerste jaar al meer dan 60 leden gekregen.

Voor de eerste keer hadden ze daar een dag georganiseerd met een jaarlingencompetitie en een verkoop van Lier duiven voor hun Lier competitie. Voordat dierenarts Oranje, die ook onderzoekjes deed een praatje ging houden, hadden ze mij uitgenodigd een praatje te houden over mijn beleving van onze hobby.

Zoals zo vaak bij evenementen, die georganiseerd worden om de liefhebbers vermaak en informatie te verschaffen, zijn het vaak de betere, ambitieuze liefhebbers die de zaal bevolken. Die zijn al enthousiast en van veel nieuwigheden op de hoogte. Dus het voelt een beetje aan als preken voor eigen parochie. Enfin ik heb bijna blaren op mijn mond gepraat en de zaal leek zowaar geïnteresseerd. Hopelijk lezen we in de loop van het jaar in een reportage van een winnaar, dat het succes behaald is door een tip van mij.

Dan hebben ze er toch wat aangehad