Praatavond in Zevenhuizen en hoe jonge duiven makkelijk leren eten en drinken

Dinsdagavond een paar uur een praatje over mijn hobby gehouden in het werkelijk prachtige inkorflokaal van de pv. de Stormvliegers in Zevenhuizen.
Er was een meer dan verwachte opkomst en iedereen luisterde aandachtig naar hetgeen ik over mijn duivenleven te vertellen had. Om iedereen in de gelegenheid te stellen
om eens asduiven in handen te hebben, had ik 12 van mijn beste duiven, waaronder mijn 2 Olympiade deelnemers, meegenomen. Er werd gretig gebruik van gemaakt en de duiven werden
respectvol door de aanwezige liefhebbers in de hand gekeurd.

Vandaag hadden de duiven zin in een bad, en omdat ik dat niet klaar had gezet, zochten ze zelf wel het water op. Je ziet ze zijn slimmer, dan je denkt.

Gisteren een groot aantal jongen afgezet en er zat geen één krieper bij. Om te zorgen, dat ze niet terugvallen, door te laat zelf te gaan eten en drinken, zet ik naast het voer en de waterbak, de eerste week, elke dag een schaaltje gevuld
met voer en tot de rand toe gevuld met water vlak bij de jongen. Ze vinden dit geweekte voer lekker en ze kunnen tussen het voer drinken. Zo hoef ik niet elke met zijn ogen knipperend jong met zijn kop in de drinkbak te stoppen. Probeer het maar eens!