Vanochtend even naar Heist-op-den-Berg geweest op zoek naar goeie vitessers

Na de feestavond gisteren, vanochtend maar weer op zoek naar goeie vitessers. Snelheid is de basis voor alles, en dat hebben de Belgische vitesse duiven. Ze worden erop geselecteerd als in geen ander land.
Vandaag een bezoek gebrachte bij Alfons de Veuster in Heist op den Berg, inderdaad familie van die andere de Veuster, nl de grootste Belg aller tijden, pater Damiaan. Alfons is een vitesser, die alleen met de jongen speelt op uitsluitend 
Momignies en Soissons.

 

De winterjongen werden in de hand gekeurd en goed bevonden. En natuurlijk zijn er een stel naar Reeuwijk verhuisd.

 

Omdat de dag nog lang was even doorgereden naar Heist -Goor, waar in lokaal Holland elke zondag tussen 10 en 12 uur steeds een andere liefhebber zijn 5 beste duiven tentoonstelt en een jong van die liefhebber verloot wordt.
Opvallend in die streek zijn de grote aantallen rosten en bleken (roden en valen), iets wat in onze contreien nauwelijks voorkomt.

 

Jong en oud zijn aanwezig

De eredivisie van 80+, en zo te zien moeten we veel chocomel drinken om die leeftijd te bereiken

 

En dit was de superliga 90+ !!! De liefhebber met de klak werd alom bewonderd, omdat hij zelfs op zijn leeftijd nog FOND speelt. Op mijn vraag hoe hij dat deed, was zijn ontnuchterende antwoord: je moet ze gewoon inkorven.

Jos Wouters was de man, die vandaag de eer had zijn duiven te showen.

Zijn naaste buurman, de voorzitter van de provincie Antwerpen Fonne Wuyts, keurde deze duiven, die allemaal de rode kleur bezaten.

Fonne Wuyts is de man met wie wij tijdens het vliegseizoen elke zaterdag om 06.00 contact hebben over de lossingen in België en Frankrijk, zodat wij een goed overzicht krijgen van alle Belgische en Nederlandse lossingen.

Voor de lunch even doorgereden naar Lier, waar de Grote markt er vreemd uitzag zonder duivenverkopers. De markt is wegens een grote opknapbeurt van de markt, die zeker een jaar zal duren verplaatst naar het Zimmerplein
200 meter verderop, waar ook veel eet en drinkgelegenheid is.