Even een paar dagen naar Taiwan geweest of er nog wat te leren valt.

Samen met mijn oudste zoon Peter een paar dagen naar Taiwan geweest om te kijken of er nog wat nieuws onder de zon is, elk weekend België wordt ook zo gewoon.

Samen met mijn voortreffelijke gastheer Wang Wan Li eerst even cultuur opgesnoven bij het memorial monument van Chjang Kai-Shek

Ook  de 101 toren beklommen, 508 meter hoog en het op een na hoogste gebouw ter wereld. Met de lift in 37 seconden naar boven. Symbolisch hem op de foto recht gehouden, want het gebouw is op een soort schokbrekers gebouwd om het aardbeving bestendig te maken. De laatste keer, dat ik op zo’n hoog gebouw was nl. de Twin Towers in New York, daarvan bestaan alleen nog maar de foto’s.

Een echte aanrader is een bezoek aan het Nationaal Palace Museum, een van de 10 meest bezochte musea ter wereld, dat een collectie bevat van 8000 jaar Chinese geschiedenis. werkelijk indrukwekkend! Het museum was eerst het Palace Museum in de Verboden Stad van Bejing en de schatten werden uit voorzorg naar Taiwan overgebracht uit angst voor het Japanse leger.

En dan de duiven! Werkelijk overal zie je hoog boven de huizen typische hokken. Open rennen, waar de kweekduiven in zitten en daarboven de vlieghokken. Er wordt uitsluitend met jonge duiven gespeeld en die laten die mannen trainen, enorm.
Rond de hokken twee keer per dag twee uur met de vlag en de duiven worden constant in de lucht gehouden door er vuurpijlen op af te schieten. Het lijkt wel oorlog.
Ook nog duiven in mijn handen gehad en die mannen hebben ze zitten hoor. Ook daar draait alles om kwaliteit. Eigenlijk niets nieuws.

En de Chinezen leven dit jaar in het jaar van het konijn en dat kun je overal zien.