Zaterdag nieuwe kansen van uit Tours na debacle van vorige week, met grote kansen voor G. en S. Verkerk

Na het debacle van vorige week van uit Mantes la Jolie, komend weekend twee vluchten in afdeling 5. Een vitesse vlucht vanuit Peronne en een NPO vlucht vanuit Tours, voor Reeuwijk 595 km.
Hoewel ik overladen werd door, goedbedoelde adviezen van top en tobbende melkers hoe te handelen na de teleurstellende vlucht uit Mantes, heb ik besloten de duiven te resetten door ze eerst rust te geven en goed te voeren.
Als ik alle medicijnen in de drinkpot had gekieperd, die mij geadviseerd werden, dan had ik drinkpannen en dagen te weinig om het allemaal uit te voeren.
Doordat de duiven oververhit thuisgekomen waren en alleen maar water dronken om hun lichaamstemperatuur omlaag te brengen, kregen ze de eerst twee dagen te weinig eten binnen. Door ze de eerste twee dagen volle bak en rust te geven, heb ik geprobeerd het fabriekje weer draaiende te krijgen.
Om de slijmvliezen te beschermen en te verzachten verkoos ik om elke dag RONI en Lysocur te geven. Maandag heb ik ze een uur, dinsdag 5 kwartier laten vliegen, waarna ze op woensdag weer vol anderhalf uur trainden zoals ik gewend ben.Sinds Bas Verkerk bij mij in de buurt woont, zie ik dat hij, net als Alwin Petrie en Maurice en Cees Everling, ook talent heeft om duiven te laten trainen en wat ik dinsdag zag van zijn doffers, hield ik bijna niet voor mogelijk. Anderhalf uur hoog en hard, zoals alleen jongen en duivinnen trainen.
Dus zaterdag verwacht ik grote concurrentie uit mijn nabije omgeving. Zelf zal ik de aankomst van mijn duiven niet meemaken, doordat ik met al mijn medewerkers in de tandartsenpraktijk naar een concert van Andre Rieu ga.
Gelukkig kan ik op mijn I-phone via live duiven toch op de hoogte blijven.Dat live duiven is echt gaaf. Als ik mijn jongen ga trainen, kan ik op de terugweg al zien via testvlucht of en hoe laat de duiven al thuis zijn.