En weer in sommige samenspelen verliezen met de jonge duiven vanuit Strombeek

Afgelopen zaterdag de tweede jonge duiven vlucht vanuit Strombeek, prachtig duiven weer, lichte kopwind, goede zichten en toch bij sommigen weer verliezen met de jongen.
Het is eigenlijk om moedeloos van te worden, ondanks de aansporingen van de afdeling en de voorvluchten, die er georganiseerd worden, gaat het bij sommigen toch fout.
Ook bij die liefhebbers, die wel alles ervoor gedaan hebben om hun jongen goed op te leiden.De feiten van zaterdag. ’s Ochtends vroeg om 06.30 uur contact gehad met het IWB, in casu Arie van Dam, tevens lossingscoordinator van afdeling 6.
Gesproken over de weersverwachting en dat op tijd lossen goed mogelijk zou zijn. Helaas wilde afdeling 6 vanwege een wolk (echt waar) die nog boven Zevenbergsche Hoek hing voorlopig niet beginnen met hun 6 lossingen
Daarmee de lossingen van afdeling 5, 8 lossingen in Strombeek en afdeling 2 met 2 lossingen ook in Strombeek en 2 in Nijvel blokkerend. Uiteindelijk gaf het IWB aan te beginnen met lossen om 8.20 uur, te beginnen met de kop van Noord-Holland, vervolgens Haarlem en dan naar het oosten opschuivend om de 10 minuten te lossen, zodat de laatste lossing om 9.10 uur zou plaatsvinden.
Tevens werd afgesproken, dat wanneer er een kink in de kabel zou komen, wij dat onmiddellijk via de site zouden melden, hetgeen wij ook op de site hadden vermeld.
Omdat de afstand tussen Strombeek en Zevenbergsche Hoek een kleine 90 km bedraagt zouden wij om 08.15 uur met Leiden kunnen beginnen en dan om het kwartier de volgende samenspelen lossen.
Omdat afdeling 2 begon te sputteren, dat wij om de 10 minuten moesten lossen, omdat het anders voor hen te lang ging duren, hebben wij afdeling 2 nog aangeboden vóór ons te lossen, waarna wij een half uur zouden wachten, zodat de Brabantse duiven dan geen last van overtrekkende Zuid-Hollandse duiven zouden hebben, maar daar wilden ze geen gebruik van maken.
En toch ging het fout met de lossingen van Noord-Holland, waar wij niet van op de hoogte werden gesteld. Maar waarom het nou juist in Leiden zo traag verliep is ons een raadsel, want met tegenwind meevliegen lijkt ons nou ook minder waarschijnlijk, te meer daar de westelijke samenspelen in afdeling 6 wel op tijd waren gelost.
Al met al een vervelende gebeurtenis, vooral omdat blijkt dat er wel afspraken gemaakt worden, maar ze gewoon niet nagekomen worden. Voor de liefhebbers, maar ook voor de lossingscommissie, zeer frustrerend.