ARGENTON, hoe een illusie een desillusie werd

De vierde fondvlucht vanuit Argenton leek, ondanks de onzekere weersverwachting, eEn perfecte vlucht te worden. Hoewel Argenton in de ochtend onder een grijs wolkendek lag, dat de noordelijke begrenzing vormde van een uitgestrekt regengebied dat vanuit zuidwest Frankrijk naar het noord-oosten trok, konden de manden om negen uur opengetrokken worden. Het vertrek was perfect en met de overwegend zuidwesten wind in Frankrijk, die naar het noorden zou ruimen naar het westen, leek het een mooie vlucht te worden. Niets bleek minder waar. De eerste duiven vielen dun en het bleef maar stroperig doorgaan met opvallend weinig getekenden voorop. Er is duidelijk iets fout gegaan tijdens de vlucht, maar wat en waar, we zijn er nog niet achter. De vluchten vanuit de westelijke losplaatsen verliepen iets vlotter , maar die uit de oostelijker gelegen plaatsen verliepen allen traag.
En toch was er een winnaar en geen gewone nl. de gebr. Anton en Leen van de Heuvel uit Gouderak, die sowieso een wereld weekend hadden, omdat de oudste broer Leendert na een jaar vechten tegen een ongeneeslijke ziekte afgelopen week te horen kreeg, dat alle onderzoeken een gunstige uitslag te zien hadden gegeven. Hoera. De beide broers hebben toch al een boerenjaar tot nu toe, dus de zege is dik verdiend.
Zelf speelde ik de 2e NPO met mijn Libelle, mijn beste jaarling duivin over alle vluchten tot nu toe en omdat ze er bij thuiskomst prima uitzag, verwachtte ik dat de rest spoedig zou volgen. Maar niets van dat al, ik moest bijna een half uur op mijn tweede duif wachten en de rest volgde maar moeizaam. Al met al geen vlucht om met een tevreden gevoel op terug te kijken. Maar het is ook wel 650 km en niet naast de deur, misschien zijn we ook wel te veel verwend de laatste tijd met snelle fondvluchten. In de club speelde ik de 1e van 321 duiven en 77/18
In het samenspel werd het de 2e van 1221 duiven en 77/19
In het NPO concours begon ik ook met de 2e tegen 7598 duiven en 77/24

[[posterous-content:kV07r3MP6MtHsTSoGyTu]]

Mijn eerste duif LIBELLE, dochter van PINOKKIO X MOOI GESCHELPT

[[posterous-content:ABVOsiSkYJ0VsQrrtxJO]]