Regen, regen en nog eens regen

Nadat we een mooi voorjaar hebben gehad, lijkt het of de natuur een inhaalslag aan het maken is om het watertekort ruimschoots weer aan te vullen.
Zaterdag nacht zijn de mannen in La Souterraine op pad gegaan om met het convooi te verkassen naar Orleans.  Op nadering van een groot regengebied, dat Zuid-Holland in de loop van zaterdagmiddag zou bereiken, leek het onmogelijk de duiven op tijd thuis te kunnen krijgen met de noord-westenwind.
Groot was de teleurstelling, dat er zaterdagochtend tussen Caen en Charleroi een langgerekt onweersgebied dwars op de vlieglijn lag. Volgens ZIMOA zou het onweer verdwijnen en de duiven moesten niet voor 13.00 uur de Belgisch-Franse grens passeren. Wel zouden ze door regenbuien moeten gaan, die uit hoge bewolking zou vallen.
Een geluk was, dat het regengebied uit het noorden trager naar het zuiden zou komen en pas in de avond Z-Holland zou bereiken. Dat was de reden om de duiven om 10.15 te lossen in Orleans en ondanks de matige weersomstandigheden, is het toch een acceptabele vlucht geworden, die vanwege de NW wind, opgerold werd door de mensen in de zuid-oosthoek. We hebben in de persoon van Jan Ouwerkerk een prachtige winnaar van dit laatste NPO-concours met de oude duiven.Zelf begon ik in de club na Gerard en Bas Verkerk, die ze op deze vlucht geweldig pakten, met de 2e plek en had tegen 237 duiven 17 prijzen van de 60 gezette duiven.
In het Samenspel werd het 7-6-22 tegen 879 en 60/22
In afdeling 5 NPO werd het 19-36-52 tegen 5503 duiven en 60/24

[[posterous-content:BpQj9ttnWDrqIRMEfYX9]]

Mijn eerste duif was TINKA, dochter van TITAN X BLUE FAVORI

[[posterous-content:e1tnyD8SvQeFgnuekOAQ]]

Mijn tweede duif was LIBELLE, dochter van PINOKKIO X MOOI GESCHELPT

[[posterous-content:lG6PfqVbSxYc5lKr9HWp]]