De eerste ronde wordt gespeend, dus het jachtseizoen op betere jonge duiven is weer geopend

[[posterous-content:mnACdiuCDiGliJHkAtas]] De eerste ronde van de kwekers is deze week gespeend, terwijl bij de vliegers de doppen je om de oren vliegen. En hoewel afgelopen jaar, een boerenjaar was met de jongen (3e,5e,8e en 9e nationale jonge asduif in de landelijke competitie TBOTB), kan ik het niet laten, in mijn drang om het hoogste te bereiken, te investeren in jonge duiven van verschillende Belgische topliefhebbers.

De eersten van de nieuwe lichting en hoop op beter werd vandaag, samen met Cees Everling op gehaald bij Maurice Hasendonckx uit Bouwel. Alwin Petrie haalde er een paar jaar geleden een hele ronde en door inkruising met de Hasendonckx duiven werd de definitieve stap naar de landelijk top gezet, oa. met dit jaar een Europacup deelnemer en evenals vorig seizoen een nationale toptien duif bij TBOTB. De grootste klapper maakte echter Leo Heremans, die in 1997 een ronde kocht bij Maurice en daarmee een wereldtopper is geworden.[[posterous-content:mnACdiuCDiGliJHkAtas]]

En dan niet denken, dat we de enigen waren, die vandaag op pad waren. In Minderhout kwamen we bij het koffiedrinken onderweg drie Goudse liefhebbers tegen onder aanvoering van Loet de Groot, die in Stolwijk zijn hok heeft, Jan de Borst  uit Stolwijkersluis en Ton van de Hoogen uit Gouda met hun sierduivenvriend Loek Helder. De eerste twee zijn twee jaar geleden begonnen en hadden al gauw in de gaten, dat klagen niet helpt en er op uitgegaan dient te worden om beter te worden. En niet geheel toevallig hebben zij contact gezocht met een gekende Berlaarse kampioen om daar verscheidene duiven aan te schaffen. Ook zij haalden vandaag hun eerste aanwinsten op en in 2012 zullen weer veel duiven met Belgische ringnummers op de uitslagen van Samensopel Gouwe-IJssel te zien zijn. Zo zie ik het graag, niet proberen, maar doen.

Hoe was het gezegde ook alweer? “ Niet jammeren, ik ben zwakker dan mijn grote concurrent, want dan blijf je levenslang de stakker, die je ongetwijfeld bent.”