Eindelijk eens op tijd los

Na veel zaterdagen met langdurg wachten en zelfs al twee keer overstaan, konden de duiven zaterdag 12 mei eindelijk op een normaal tijdstip gelost worden. Aanvankelijk stond Morlincourt op het programma, maar door de vele regenval konden maar een beperkt aantal wagens op het verharde deel staan. De rest zou tot de assen wegzakken. Daarom werd besloten naat Peronne te gaan, waar de duiven na afdeling 8 en 12 om 08.00 uur gelost konden worden. Vreemd was, dat de duiven van afdeling 8 het best wegtrokken en de anderen van 12,5 en 1 omhoog kropen tegen de wind in. Weliswaar de goede richting, maar toch. De convoyeurs keken vreemd op bij zulke goede omstandigheden. Met een aanvankelijk zwakke en naar Nederland toenemende NNW wind, zouden de vroegste duiven in het zuid-oosten moeten vallen. En zo gebeurde: Peter van de Merwe lierde er ouderwets op los, knap gevolgd door Cees Molenaar en Jan Ouwerkerk, beiden uit Lekkerkerk. Voor de rest was het een mooi strak concours, zodat we kunnen concluderen, dat ondanks het koude en natte voorjaar, wij toch al prima vluchten hebben gehad, zonder noemenswaardige verliezen.

 Zelf begon ik in de club met de 1e tegen 765 duiven en 103/43

In het Samenspel werd het  de 7e tegen 5521 duiven en 103/60

In afdeling 5 rayon oost werd het de 33e tegen 19214 duiven en 103/71[[posterous-content:yvDgoJobxiuGHJnIvakF]]

Mijn eerste duif was TIEMEN, zoon van TITUS X ESTHER[[posterous-content:GnxuAsJrkbzvuzbkBElt]]

In Friesland was de trein van Tjipke en Auke Bosma uit Buitenpost op volle stoom. Zij speelden tegen 3079 duiven 1,2 12 13,15,16 en 52/40.

Hun twee eerste duiven zijn kleinkinderen van mijn ZIDANE X BLUE FLAME, door ruil uit vriendschap bekomen. Mooi toch!