Snelste van het hele concours tegen 32420 duiven blijft een heel bijzondere ervaring

Zaterdag 19 mei was weer een dag om nooit tevergeten. Hoewel ik mijn duiven niet die vorm toedichtte, die ik zou willen, werd ik toch aangenaam verrast door een wel heel vroege duif op het concours vanuit Nanteuil. Afgelopen zondag had ik mijn duiven nog behandeld, omdat ik bij een paar duiven schachtluis had ontdekt. En omdat ik daar een hekel aan heb en Bourges nog twee weken later zou zijn, had ik toch besloten ze te behandelen. Maandag waren ze ronduit slap en wilden niet erg trainen, maar dat werd gedurende de week steeds beter. En dan ga je hopen, dat het in het weekend toch wel mee zou vallen. Maaar dat het de snelste van het gehele concours zou worden was voor mij toch een complete verrassing. Zo zie je maar, volhouden en niet bij de pakken neer gaan zitten, wordt uiteindelijk beloond. Ik gun iedereen zoiets leuks mee te mogen maken, het is en blijft een bijzondere ervaring!

In de club werd het 1-653 duiven en 103/49

In het samenspel werd het 1-5119 duiven en 103/54

In afdeling 5 rayon oost werd het 1-17186 en 103/71 en tevens snelste van de hele lossing van 32420 duiven

[[posterous-content:esrzspJlmfttjBpErtsu]]

Mijn eerste duif was CHARONY, dochter van JEROEN X FAVORI (die hele tamme duivin, die op foto’s altijd op mijn hand zit). Bekijk maar eens aandachtig de pedigree, daar zit het vooruitvliegen in de genen.

Favori in het voorjaar bij Alfons Hemmer uit Geesteren, wat vond die het leuk zo’n tamme duif.

[[posterous-content:pBlAuusmilrvjJfcIvsb]] Heman Kulik, Gouda

Het leukste van die dag vond ik de tweede plaats van een duif van Herman Kulik.

In de jaren 50 en 60 werd in Gouda enorm gespeeld door de gebroeders Kulik. Ome Leen en Willem Kulik op het erf van Ome Leen en door de zonen van Willem, Herman en Jan op het ouderlijk erf aan de Constantijn Huygenstraat. Deze kampioenspelers, speelden toen al met meer dan 40 weduwnaars en elke zaterdag stond de poort achter de huizen vol met (zondag)liefhebbers om de vooral steenrode Math. Kraut duiven thuis te zien komen. Dat waren nou mijn jeugddromen, die bij mij later zijn uitgekomen. Geweldig vond ik dat, ik kon niet wachten tot de volgende zaterdag.

Jan en Herman zijn later op hun eigen erf voorzichzelf gaan vliegen  en vooral Herman groeide uit tot een kleine, maar fijne liefhebber. Een jaar of 5 geleden kwam hij eens langs en vertelde dat zijn stammetje duiven een beetje uitgepierd was en hij versterking zocht. Enfin een stuk of 8 jongen verhuisden van mijn hok naar Gouda en een jaar later, nog eens een paar koppels eieren. Binnen een jaar vloog hij weer in kampioensstijl en is de laatste jaren zeker op de vitesse dé te kloppen man in Gouda. En laat hij nou met zijn 09/695, uit een kleinzoon van mijn GILBERT X RHEA (ouders van Olympic Anita bij Michel van Lint), die al een resem aan kopprijzen bij elkaar gespeeld heeft, nu net achter mij de een na snelste van het convooi hebben. Leuk toch om zoiets mee te maken.