Eerste gewin, kattegespin?

Vroeger dan in de meeste voorgaande jaren, heb ik mijn eerste overwinning in het samenspel Gouwe-IJssel te pakken. Hoewel ik mijn duiven niet speciaal op de vitesse voorbereid, omdat ik met oog op een heel lang seizoen de duiven altijd volop te eten geef, was het 19 april al raak op een pittige vlucht met oost-noordoosten wind.  De verantwoordelijke daarvoor was mijn TRAMONTANE NL13-1238722, die als jong ook al eens de snelsten van 8979 duiven van Pommeroeul was, en ook met een noordenwind.

image

TRAMONTANE, zoon van TYSON X MARIANNE, kleinzoon van OLYMPIC HURRICANE

Tramontane is een van mijn 4 a 5 jaarlingen, die op het hok het gedrag vertonen van een asduif, maakt zich niet druk en weet door aangeboren overwicht respect bij de hokgenoten af te dwingen. Zelfvertrouwen heet dat, het lijkt of deze duiven geestelijk boven de rest staan. Al mijn asduiven in het verleden hadden dezelfde eigenschap.

Hoewel ik maar 53 van de 108 duiven in de prijzen had, ben ik toch tevreden.

Vooral omdat ik mijn vliegmengeling, die ik al voer sinds 1997, en die onder de naam
VICTORY, door dierenspeciaalzaak Wim en Coby van de Hoek uit Zevenhuizen verkocht
wordt, afgelopen winter vetter heb laten maken. Dit na uitgebreid overleg met Bas Verkerk,
die mij er op attent maakte, dat de duiven de benodigde vetten uit het voer moeten halen
en niet uit de overvloediger toegevoegde olie. Het lijkt namelijk of er dan een negatieve
feedback ontstaat, waardoor het duivenlichaam lui wordt om zelf energie op te slaan uit het
voer.
Aangezien ik een liefhebber ben van elke dag hetzelfde eten en niet van verschillende soorten
voer, heb ik een mengeling gemaakt met maar liefst 50 % mais en meer dan 20 verschillende
granen en zaden
De samenstelling is zo uitgebalanceerd, dat de duiven alles lusten en opeten en dit in
tegenstelling tot mengelingen waar getoaste soja inzit, die in een "volle" bak systeem niet
gegeten wordt.

Klik HIER voor de uitslag