Hoezo problemen met verluchting en hoe makkelijk de jaarlingen ontkoppeld raken.

Vanochtend toch maar weer even naar België gereden om goede ideeën op te doen en misschien nog betere duiven op te snorren.
Eerst naar Maurice Hasendonck in Bouwel gereden om met hem naar de als een komeet omhooggeschoten Dirk van den Bulck in Grobbendonk te gaan. 

 

 

Maurice zijn kleinzoon Emiel was komen logeren en het was werkelijk aandoenlijk het joch geroutineerd de vleugel te zien opentrekken van een (prachtige) jonge duif van zijn opa.
Het knulletje is niet van het hok weg te slaan.

 

 

En opa Maurice wilde wat graag met zijn kleinzoon op de foto

 

 

Vervolgens in Grobbendonk een bezoek gebracht aan Dirk van den Bulck, die de laatste tijd in het Tienverbond fantastische uitslagen maakt en de nodige kampioenschappen binnenhaalde.

Zijn hokken staan achter zijn huis in een volledig door hoge bomen begroeide tuin. De duiven vallen tussen en onder de takken door op het hok en verspelen geen seconde.
Opvallend waren zijn hokken: eenvoudig, met golfplaten bedekt en alleen met gaas geisoleerd. De hokken staan onder de bomen, dus erg droog zal het er niet zijn, maar de (weinige) duiven op het weduwnaars hok zagen er fantastisch uit.

 

 

Maurice kon zijn lachen niet in houden toen hij het hokje zag waar 5 weduwduivinnen op spelen. Aan twee kanten open en ook de bodem was volledig open. En ze vliegen geweldig!

 

 

 

 

 

Ook het weduwnaarshok is bedekt met golfplaten en de golven voor en achter zijn gewoon open, frisse lucht in overvloed. Kennelijk zijn er toch veel manieren op hard te spelen, maar volop zuurstof lijkt toch een vereiste.

 

 

En zo krijg je een indruk hoe de duiven de hokken aan moeten vliegen. Goei moet je hebben , de rest is larie

 

 

 

 

Daarna nog even gas gegeven en doorgereden naar Riemst (naast Maastricht) om Roger Bruninx te bezoeken. En ook daar op de traditionele Belgische gemetste hokken weer golfplaten.

 Goeie duiven in handen gehad en genoten van het prachtige Limburgse landschap met nota bene vanuit het hok uitzicht op wijngaarden, echt waar!

 

 

 

Thuisgekomen de vliegduiven, die nu 1 tot 2 weken gescheiden zitten na het grootbrengen van de jongen, gezamenlijk uitgelaten en voor een dag en een nacht bij elkaar gedaan.
Ongelooflijk, hoe vooral de jaarlingen ontkoppeld raken. Zeker 20 procent zat erbij of ze elkaar voor de eerste keer in hun leven zagen. Vanaf nu worden de weduwnaars en weduwduivinnen elke week een dag bij elkaar gelaten om ze goed gepaard te laten blijven en om te voorkomen, dat lesbische gevoelens niet aangewakkerd worden.