Vanochtend naar Berlaar geweest om Stefaan Lambrechts te bezoeken, een jonge vent die fantastisch speelt met de jongen op de snelheid.

Twee hokken met elk 12 bakken en de toekomstige jonge doffers zitten al in hun bakken, waar ze met  oude duivinnen gepaard zullen worden

 

Een makkelijk te onderhouden hok met weinig duiven 

 

Ook hier is de verluchting royaal

 

De jonge duivinnen zitten op hun afdeling, zie rechtsonder het luikje. Via dit gat gaan ze naar een hok erachter om straks met oude doffers gepaard te worden.

 

Hier staat Stefaan links met Maurice Hasendonckx en Cees Everling, voor zijn zelfgebouwde hok. Voor op het dak oude boomse pannen en achterop golfplaten.
Stefaan is een nuchtere, hardwerkende zelfstandig metselaar, met een jong gezin, die goede keuzes heeft gemaakt. Hij besteedt zijn weinig vrije tijd zinvol op één discipline, nl. snelheid uit Quievrain en Noyon en dan uitsluitend met jongen.
Maar hij doet dat fantastisch en maakt spetterende uitslagen met jonge duiven op weduwschap. De duiven zijn enorm gedresseerd en sprinten werkelijk naar het hok. Het is waanzinnig om de aankomst van zijn duiven en van zijn oom Cyriel, die 3 huizen verderop woont, mee te maken.
Het is sensationeel om te zien hoe de duiven er alles aan doen om zo snel mogelijk het hok aan te vliegen en binnen te gaan. Zelfs als ze op de klep zijn geland, rennen ze nog naar binnen. Deze duiven vallen niet, ze vliegen als het ware het hok aan.

 

Buitenkant rubberoid, goedkoop , onderhoudsvrij en absoluut waterdicht

 

IHier een “kotteke” om het met jaarse duivinnen te gaan proberen.

 

Hier laten we weerzien hoe we van alles genieten.

 

IDe achterkant van het hok. Golfplaten, licht en lucht

 

Ook zijn goedlachse neef Carl kwam nog even gedag zeggen

 

En samen met Cyriel, links, allemaal op de foto

 

 

Daarna nog even doorgereden naar de buurman van Gaston van de Wouwer, die ook met duiven gaat beginnen, nl Leo Dockx, samen met zijn zoon

Deze winter hebben deze mannen eigenhandig dit schitterende hok van 26 meter getimmerd en ook hier golfplaten aan de achterkant met een royale overstek voor extra verluchting

En zo ziet dit hok er aan de voorkant uit. In een woord prachtig.
Daarna nog gastvrij ontvangen en even geboomd hoe een hok all weather goed te laten zijn. Interessante ideeën op gedaan.