FINAL RANKING OVERALL ‘THE BEST OF THE BEST 2010’ NATIONAL COMPETITION OF THE MAGAZINE ‘HET SPOOR DER KAMPIOENEN’ 1. Willem de Bruijn, Reeuwijk (NL) 2. Jan van de Pasch and daughter Grubbenvorst (NL) 3. C. & M. Everling, Gouda (NL)

Telkens weer een bijzondere ervaring op de hoogste trede te mogen staan.

Vanavond even naar Moordrecht gereden om een paar jongen naar Piet Twigt te brengen. Piet was in mijn jeugdjaren een van de grote tenoren van de duivensport in de regio Gouda.
Nu is hij 86 en eigenlijk nog net zo fanatiek als toen. Hij bezit een fabelachtig geheugen en kan boeiend vertellen van jaren geleden. Op de jaarlijkse bonnenverkoop in Moordrecht durft hij nogal eens te bieden op een bon, want hij wil zich met het oog op de toekomst blijven versterken.
Prachtig toch. Aandachtig zit hij eerst de stamkaart te bestuderen en nadat hij de duiven gekeurd heeft, ben ik blij, alsof ik een examen afgelegd heb. Gekker moet het toch niet worden.

Gelukkig de aanwinst is goed bevonden!