En dan hadden we ook nog Duffel met de ouden en met de jongen

In afdeling 5 worden er tijdens de vluchten met de jongen ook een aparte vlucht met de oude duiven gehouden. Dat is erg fijn voor de liefhebbers, die geen dagfond willen spelen en toch elk weekend een vlucht willen hebben. Zij spelen dan uitsluitend het hele jaar door vitesse-midfond en dat 23 keer met de ouden.
Een bijkomend voordeel is, dat de oude duiven niet zo windgevoelig zijn als de jongen, waardoor met een oostenwind de jongen beter op koers gehouden worden en niet naar de Noordzee afdrijven. Twee jaar geleden werden de duiven van afdeling 5 een kwartier na de duiven van afdeling 6 in Peronne gelost met een oostenwind. Het concours in afdeling 5 stond een kwartier open, maar de vlucht in Noord-Holland werd een regelrechte ramp, doordat hun duiven afgedreven waren naar de Noordzee. Conclusie: de oude duiven zorgden ervoor, dat de jongen beter op koers bleven. Met de jongen werd met de eerste in club en Samenspel gewonnen. Dat was tevens de snelste van de hele lossing van 6532 duiven.
In de club werd het 1 tot en met 21 tegen 647 duiven en 221/88
In het Samenspel werd het 1-3-5-6-8-9-10-11-15-24-25-26-27-28-29-30 tegen 4762 duiven en 221/123

Met de ouden had ik 2 prijzen van de 4 gezette duiven.
In de club werd het 2 en 17 tegen 137 duiven
In het Samenspel begon ik met 8 tegen 1770 duiven en 4/2

[[posterous-content:WGfjv7QixIrzFg0ZBIIg]]

De eerste prijs was de B11-6167165 een rechtstreekse van Stefaan Lambrechts uit Berlaar, een van de beste vitessespelers van gans België met de jonge duiven.

[[posterous-content:uY3IiJI6rQNaCReGbfYM]]

Mijn eerste duif was DE FERME, een zoon van DE KLEINE BLAUWE X FAVORI

[[posterous-content:LM6PkGaQrKwtBtkDpGd4]]