Pffff, wat een weekend om met duiven te spelen. Het weer was deze keer de grote spelbreker.

Het leek allemaal zo mooi te worden, prachtig weer met een stevige zuidwestenwind op zaterdag en als dat niet zou lukken, een nog mooiere zondag. Helaas pakte het helemaal anders uit. Zaterdag zou het nevelige, regenachtige weer aan het eind van de dag verbeteren, maar daar kwam niets van terecht.
De duiven in Chateauroux smolten bijkans door de hitte van mer dan 30 graden en de jongen konden gelijk hun eerste keer twee nachten mand ervaring opdoen in Duffel. Voor de meeste duiven, die al meerdere keren waren weggeweest met de voorafrichtingen, geen enkel probleem, maar voor de duiven, die voor de eerste keer mee waren een zware dobber. Hoewel het bestuur van de afdeling er elk jaar alles aan doet om de liefhebbers te bewegen hun jongen goed af te richten en daar al vroeg vanaf 30 Mei de gelegenheid schept, zijn er nog steeds liefhebbers, in het bijzonder die van de zuidelijk gelegen samenspelen, die hun jongen onafgericht voor de eerste keer meegegeven en dan wel klagen op het weer of de lossingsverantwoordelijken als het niet van een leien dakje gaat. En elk jaar is het hetzelfde liedje.

Wij hadden drie vluchten op zondag. Chateauroux 621 km en Duffel zowel een concours met de ouden als met de jongen.
Chateauroux werd een zware vlucht. zaterdag bloedhitte in de manden, maar gelukkig op zondag vroeg eruit, zodat ze voor de grote hitte het grootste gedeelte al achter de rug zouden hebben. Ze begonnen met een behoorlijke ONO wind die weldra afzwakte, maar wel steeds uit noordelijke richting bleef waaien. In België viel de wind weg, maar kregen ze te maken met oplossend, nevelig weer, dat ook een tijdige lossing van de jongen in Duffel verhinderde. De duiven in Duffel, konden er vanaf 14.15 uur uit met als laatste de westelijke samenspelen, daar de slechte zichten in de Zeeuwse polders het langst aan hielden. Daarvandaan zijn ook de meeste commentaren gekomen, juist ook van mensen, die nog geen enkele keer aan de voorafrichting hadden meegedaan. Een taak voor de bestuurders van die samenspelen, er alles aan te doen hun leden te bewegen en in de gelegenheid te stellen, hun jonge duiven beter voor te bereiden.

Vanuit Chateauroux behaalde ik een TT vermelding en had nog een tweede vroege duif, maar de rest van de uitslag was maar gewoontjes.
In de club werd het 1,2
In het samenspel 2,5 en 27 tegen 1662 duiven en 86/25
In afdeling 5 7-14-73 tegen 10871 duiven en 86/33
Nationaal sector 2 8-19 tegen 1849 duiven

[[posterous-content:MVLPF1Fbvjx9dfdM62TE]]

Mijn eerste duif was Carice dochter van JEROEN X BLUE FAVORI

[[posterous-content:JKq4Fv6UkeS641nd6jRo]]

Mijn tweede duif was MARCELLA , een rechtstreeks van Marcel Wouters uit Westmalle, vorig jaar asduif midfond afdeling 5 rayon oost

[[posterous-content:NHVHdOLNpoAQuZgojnKN]]