Weerzien in Oostende en op de fiets een mini-Flanders Fields tour gedaan naar Passendale

Dit weekend weer het jaarlijks weerzien gehad met de Belgische duivenvrienden tijdens de Nationale dagen in Oostende. Niet alleen oude vriendschappen bevestigd en nieuwe aangemaakt, maar op zaterdag vanaf Ieper op de fiets een mini Flanders Field tour gemaakt.

Tyne Cot begraafplaats

55.000 namen in steen gebeiteld

Samen met Maurice Hasendonckx vanuit Ieper via de Menen poort, een monumentaal, indrukwekkende gebouw, waar 55.000 namen van vermiste militairen in steen gehouwen zijn en waar elke avond om 8.00 de Last Post geblazen wordt ter nagedachtenis aan de gevallenen in W.O. I, via Zonnebeke naar Passendale gefietst. Daar een bezoek gebrachte aan het Tyne Cot cemetary, waar meer dan 11.000 gevallen in een zeer goed onderhouden begraafplaats hun laatste rustplaats hebben. Tyne Cot was het einddoel van een 100 daagse slag over nauwelijks 10 km, die meer dan 450.000 slachtoffers kostte.  Hoe waanzinnig kunnen mensen zijn!

Na ruim 30 km fietsen vie Langemark en Poelkapelle weer via Ieper naar Oostende gegaan en daar mij weer duivenmelker onder de duivenmelkers gevoeld.

Michel Vanlint, Jan Hermans, Jos Deno, Berken Derwa, Maurice Hasendonckx en Kristiaan Hennes Gommaire Verbruggen met Joost Desmeyter van Melden Pure snelheid MH, Stefaan Lambrechts, Dirk van de Bulck en Jos Cools van Grobbendonk Valere Kempeneers heeft niet alleen mooie duiven Thumbs up met Charles van Lancker en John Meurysse

Bart van Oeckel met zijn nieuwe sponsor tenue en Bart Gillis en Bart Geerinckx En op de valreep nog even de laatste ontwikkelingen doorgenomen met Gaby Vandenabeele