Meesterlijke huldiging van de kampioenen van The Best Of The Best door André van de Wiel

Zaterdag 11 februari was weer de jaarlijkse huldiging van de kampioenen van de nationale competitie uitgeschreven door Het Spoor Der Kampioenen in Drunen. Zoals altijd was er zeer veel zorg besteed aan de entourage om er een geslaagde huldiging van te maken. De locatie was perfect van afmeting zodat iedereen gemakkelijk met andere kampioenen in gesprek kon komen. Na een welkomstwoord door de motor achter het geheel, Gerrit van Eikenhorst, trok André van de Wiel alle registers open om iedere kampioen de eer te geven die hem toekwam. Als een echte conferencier praatte hij de hele middag aan elkaar. Hoewel ik hem dit al vele jaren zeer vakkundig en met veel humor heb zien doen, was hij zaterdag zo op dreef, als ik alleen vader en zoon Eijerkamp tijdens hun Ponderosa-competitie huldigingen heb zien doen. Hij wist op zeer komische wijze de winnaars uitspraken te ontlokken over hun beleving van hun liefhebberij en hun kampioensduiven. De kroon werd gespannen bij de 82 jarige, zéér krasse Sjaak van Uden uit Oss. Deze sportgenoot was zo dolblij en enthousiast, toen hij mocht vertellen, hoe gelukkig en dankbaar hij was zo’n goeie duif te hebben en daarom gehuldigd te worden, dat, meesterlijk aangespoord door André, de tranen over zijn wangen biggelden. Een genot om mee te maken, dat zo’n iemand zo geniet van onze hobby. Grandioos!!

Ook Arie van ’t Vark uit Puttershoek was dankzij zijn superduivin van de partij en dan waren er toch nog 9 beteren, onvoorstelbaar.

De Gebr. Epping werden op humorvolle wijze door het praatwonder uit Luyksgestel gehuldigd.

Evenals Piet en Co Verbree, die nu slechts met één duif bij de beste 10 eindigden, mar straks bij WHZB met een broer en zus beste doffer en duivin zullen hebben.

En ja hoor, het is hem eindelijk gelukt, een nationale asduif! En hij heeft  duidelijk de smaak en het “thumbs up” gevoel te pakken.

Adriaan Scheele vond alle aandaacht best en ging er maar lekker bij zitten

En Keizer van TBOTB was Evert Diepenveen, gevolg door W. Bonhof uit Loenen en Gert-Jan Beute

Ook aanwezig waren de oud- en nieuwgedienden van WHZB , mevrouw en Martien Korteman en mevrouw en Theo Hutten

Ja en sommigen gaan spontaan meedoen, gewoon positief en dankbaar zijn met onze mooie hobby

En hier alle eerste kampioenen tezamen met André van de Wiel op de foto

Man, man wat kan een mens toch genieten van al het goede.  Sjaak van Uden straalde de hele middag en wij met hem.