Vandaag even naar de nieuwe hokken van Hans en Evert-Jan Eijerkamp geweest

Vanochtend eerst de jongen losgelaten en vervolgens met de auto richting Brummen gereden. Ai, dat viel tegen. Ik kwamm eerst een uur in de file terecht en zag een leuke dag bij voorbaat in duigen vallen. Uiteindelijk viel de schade nog mee en was ik ruim voor de middag in Brummen. Zoals altijd een gastvrije ontvangst bij echte duivenmelkers.

Daar de mannen nieuwsgierig waren, hoe ik het klaarspeel met de jongen en er altijd zo weing kwijtraak, uitgebreid van gedachten gewisseld teneinde in Brummen ook goed met de jongen te spelen.

Onze eerste gang was het nieuwe hok bekijken, dat in plaats komt van het in december tijdens een storm in elkaar gestorte hok. En wat voor een hok, 40 meter lang, 3 meter diep, boomse pannen en een donker nauwelijks geisoleerd voorfront, dat in de schrille winterzon het klimaat in het hok ook aaangenaam maakte. Aan elk detail is (professioneel) aandacht besteed, maar het belangrijkste is, dat het goed voelt. Ik denk zelf een uitmuntend hok.

Het hok is zo lang, dat het niet eens in één keer op de foto te krijgen was.

Eminence grise Hans Eijerkamp voor het midfond hok, waarvan de duiven dit jaar op de dagfond gespeeld gaan worden. De duiven zagen er fantastisch uit in de rennen voor de hokken en ik was zwaar onder de indruk van twee broers van 2010, die ze Nick en Simon hebben gedoopt. Fabelachtig goede duiven, waar je, ook als je ze geblinddoekt in je handen hebt, nog gelukzalig gevoel van krijgt. Let maar op dit jaar!

CHÉ NL04-1560084

    •    1e nationaal NPO Orleans tegen 14.285 duiven
    •    1e Arras tegen 9.641 duiven
    •    9e nationaal NPO Orleans tegen 19.184 duiven
    •    9e Bourges tegen 1.834 duiven

Alle goede kweekdoffers in handen gehad en het leek ons een goed idee deze zomer een koppel jongen te trekken uit CHÉ X OLYMPIC SCHANULLEKE

OLYMPIC SCHANULLEKE NL08-1543385

ASD.DAGFOND G/IJ
ASD.DAGFOND AFD 5
ASD.DAGFOND NPO NAT
ASD.DAGFOND NAT TBOTB
5E ASD DAGF.NAT WHZB
4E ASD.EUROPACUP IN DORTMUND 2010 EN
1E ASDUIF NEDERLAND AND 3RD WORLD BEST AT OLYMPIADE CAT.C IN POZNAN, POLEN

ORLEANS  3-6951
ORLEANS  8-10375
TOURS    8-9061
VIERZON  26-11674
ORLEANS  21-7259
ARGENTON 10-3128

Na zo’n leuke dag konden we niet anders dan met “thumbs up” op de foto te gaan, en hup naar huis, want de jongen moesten ook nog binnengehaald worden voor het donker werd.