Het sprookje in Lille, dat Stickers-Donckers heet, duurt voort

Vanochtend vroeg de oude duiven ingeladen en met Cees Everling en Ad Schaerlaeckens naar Belgie geweest om de trein, die Stickers-Donckers heet, te zien rijden. Viel dat even tegen, onderweg lage bewolking en in Belgie aangekomen zware nevel. Daarom eerst naar Rijkevorsel gegaan om een bezoekje te brengen aan de gebr. Maegh, die zo succesvol zijn in de provincie Antwerpen in combinatie met Ad S.

 Toen tegen de middag de lucht opklaarde, koers gezet naar Lille en daar aangekomen waren er al mannen uit Landsmeer aanwezig, die duidelijk goed op de hoogte waren van de cracks van het team Stickers-Donckers. Eerst even de duiven gekeurd, waaronder Wonderboy, nationale asduif snelheid in Belgie 2011, die naar het kweekhok was verhuisd. Ook de duiven in handen gehad, waar de combinatie met 20 duiven de halve fond wil gaan veroveren in 2012. Zoon Seppe van Dirk Donckers liet zien, waarom wij denken, dat dat een topper in spe is. Hij kent alle duiven, heeft zijn lievelingen zeer tam en is razend fanatiek.

En toen kwamen de duiven…. Voor het eerst waren de weduwnaars mee, nadat vorige week de duivinnen al hun visitekaartje hadden afgegeven in het Tienverbond. Dus 11 ouden en 36 jaarse duiven. En dat hebben ze geweten. Met koppels kwamen ze aangestoven en doordat ze tegen elkaar indraaiden, duurde het 30 seconden !!!!!! voor de eerste 15 duiven waren geconstateerd. En dat zinde de mannen geenszins.

Maar de uitslag maakte veel goed: tegen 672 ouden werd het 1-4-5-7-8-9-12-13-17 en 9/11.

Tegen 1301 jaarduiven werd  het 1-2-5-6-7-11-13-18-19-24-26 en 27/36

Doe het maar eens na, maar geniet eerst even van het filmpje