Zaterdag de eerste vlucht en zondag voor bijles “vallen en binnen” naar België

Zaterdag de eerste vlucht van 2012 gehad vanuit Meer 62 km. De duiven konden door een overtrekkend front pas in de middag gelost worden met een stevige NNW wind, maar dat verhinderde de duiven niet om strak naar het hok te vliegen en een concours duur te veroorzaken van net 4 minuten.

Doordat de duiven met koppels tegelijk aankwamen duurde het wel even voordat ze wilden vallen, heel begrijpelijk, maar ik voel mijzelf als liefhebber te kort schieten en ben zondag voor bijles naar Maurice Hasendonckx in Bouwel gegaan. Bekijk het filmpje onderaan maar even, misschien is het leerzaam.

In de club werden 650 duiven ingekorfd en begon ik met 1, 2  en 72/107

In het Samenspel Gouwe IJssel werd het tegen 3150 duiven 12, 13  en 76/107

[[posterous-content:anCBGErtDamEdcdczeCc]]

Mijn eerste duif was LISA, dochter van LOWIE X FAIRYTALE

[[posterous-content:deJEfezeDsbpfJEAjwEH]]

Zondagmorgen samen met Cees eerst naar Itegem gegaan om Vic Budts te bezoeken, die een paar fikse brandwonden op zijn gezicht , arm en been had opgelopen. Gelukkig herstelt hij goed, maar het blijft een naar gezicht al die blaren en korsten

Dat hokken niet mooi, maar wel functioneel hoeven te zijn laten de foto’s wel zien. Op deze hokken wordt al jaren in kampioensstijl gespeeld

Vervolgens doorgereden naar Bouwel om de duiven van Maurice Hasendonckx te zien vallen, die voor de eerste keer mee waren op Quievrain. Altijd spannend of ze weer goed afkomen.

En dat kwamen ze in Nijlen werd bij de jaarse 1,2,4 tegen 123 duiven gepeeld en 10/18

Bij de ouden werd het 2,3 en 5/5

Ongeloolijk zoals de duiven bij deze pikeurs vallen en binnen gaan. Het lijkt allemaal zo makkelijk en bij hem geen hard gefluit, alles rustig en geen spoor van nervositeit bij de duiven.