Het gaat niet altijd van een leien dakje.

Dit weekend was weer een voorbeeld, dat niet alles vanzelf en van een leien dakje gaat. Het begon zo mooi zaterdagochtend. Oké het was koud en de wind hadden de duiven op kop, maar het team Stickers-Donckers was onderweg, om eens de massale aankomst van de duiven in Reeuwijk  met eigen ogen te zien en ze sms-ten onderweg “als het weer over de ganse lijn is als wij al hebben gezien dan gaat het een vlotte vlucht worden”. Nou dat beloofde wat!!!

Eerst maar eens koffie en wat lekkers en dan dikke jas aan en naar buiten. Ze hadden een filmcamera bij zich om een en ander op te nemen, en wij maar wachten.

Toen eindelijk de eerste duif zich meldde gebeurde dus alles, wat je niet wilt. In plaats van naar de klep stormen zeilde de eerst duif een paar maal over het hok, viel de lokker van de klep langs de pannen naar beneden en het leek het meer op een lachfilm dan op vakmanschap van een liefhebber. Er is nog een klein kansje, dat het filmen niet gelukt is, dus dan hoef ik niet tot in den treure mijn gestuntel op You Tube te aanschouwen.

Meneer Gust (Stickers) en Dirk (Donckers)

Cindy (een betere ondersteuning in de administratie kun je niet hebben) en Dirks zoon Seppe

Piet de Wit gaf in de club iedereen een draai om zijn oren. Proficiat!!

In de club werd het 4-5 enz tegen 769 duiven en 106/56

In het rayon werd het 14-19 enz. tegen 2383 duiven en 106/55

In het samenspel werd het 34-42 enz. tegen 5524 duiven en 106/71

[[posterous-content:fmnzyFvtkCbImwcsGbwH]]Tweede Paasdag koers gezet naar het noorden om weer eens de gezellige en fantastische liefhebbers Auke en Tjipke, en niet te vergeten moeder Boukje Bosma in Buitenpost te bezoeken.

 Brabanders hebben de naam, maar de Friezen zijn het zeker: Gastvrij

’s Ochtends eerst nog moeder schaap geholpen met het aflammeren. En ja, we noemen ze Sjors en Sjimmie. Ze doen het gelukkig prima, maar dat hebben we ook wel eens anders meegemaakt.

Samen met Cees de 10/332 gekeurd. Zij is de nestzus van “Ome Willem”, waarmee Albert Derwa in 2011 samen met “de Zoon” Nationaal Kampioen Jaarlingen van België is geworden. Vorige week begon de 332 op de eerste vlucht van het seizoen met de eerste prijs. Beide duiven werden in Reeuwijk geboren. En in Friesland zijn ze niet misselijk met de duivinnen. De hele dag zitten ze in de buitenren en ze zien er perfect uit. Die laten dit jaar nog wel wat zien aan de concurrentie.