Koud, harde wind van achter, buien en toch een snel concours zonder verliezen

De hele week was het weer niet van dien aard, dat je je duiven met een goed gevoel ging inkorven. Maar toen zaterdagochtend al snel duidelijk werd, dat er tot tien uur in de ochtend nog geen zware buien waren te verwachten, heeft hoofdconvoyeur Ruud den Dunnen vroeg zijn mannen uit de slaapzak getrommeld om een vroeg lossing voor te bereiden. Om 07.45 uur stoven bijna 35.000 duiven in Pommeroeul onder een zonnige hemel de manden uit om naar huis te vliegen. Daar er in België al een harde wind waaide, werden nogal wat liefhebbers verrast door de hoge snelheid en het feit dat nogal wat duiven bij thuiskomst extra rond bleven vliegen.

Het werd een concours dat gemiddeld tien minuten openstond, zonder noemenswaardige verliezen.  In het Samenspel Gouwe-IJssel ging de overwinning voor de tweede keer in drie weken naar Siem Bonte uit Capelle a/d IJssel, dus in de voorvlucht. Een meer dan verdiende overwinning voor iemand, diede laatste jaren met elke wind in staat is te winnen en die je nooit hoort klagen over ligging, windvoordeel of nadeel, maar gewoon de ene na de andere overwinning aan zijn zegekar bindt. Op Strombeek  1-5524 met een snelheid van 1293 meteren op Pommeroeul  1-5786 met een snelheid van 1873 meter. Knap gedaan en hulde voor de overwinnaar.

In de club was er een dubbele overwinning voor vader en zoon Wim en Ben van Rijn uit Bodegraven, die het jaar sowieso al sterk begonnen zijn.

Zelf begon ik in de club met de 4e tegen 749 duiven en 60/105

In het samenspel werd het 31 tegen 5786 duiven en 70/105

Dat kan beter de Bruijn

[[posterous-content:gJJsDhfuqkvCqnzJCdoD]]

Links Ben en rechts vader Wim van Rijn genietend van hun overwinning

Zondagochtend snert weer,maar niet in België, waar de Noyon duiven om 08.30 en de Quievrain duiven om 09.00 uur gelost werden.

Eerst even Ad in Baarle-Nassau opgepikt en doorgereden naar Oud-Turnhout.

Konden we mooi eerst bij Karel en zoon Daniël Boeckx de duiven van Quievrain zien, om een half uur later de Noyon duiven bij Luc en zijn broer Guy van Mechelen te zien vallen.

Karel Boeckx speelt al jaren enorm uitsluitend van Quievrain en ook vandaag met harde wind vanachter kwamen er 9 tegelijk van de 28 ingekorfde duiven. Doordat we nog stonden te praten over Luik Bastenaken Luik, die later verrreden zou worden, verrasten de duiven ons en maakten een rondje en dat kost de mannen de zegepalm. Maar tegen ruim duizend spelen ze er 9 bij de eerste 34. De eerste klokt 10.08.46 en de 9e staat om 10.09.06 op de klok.

Ik had geen tijd genoeg om alles te filmen, zoals te zien op het filmpje onderaan gemaakt met mijn I-phone.

Guy van Mechelen

Luc van Mechelen

Daarna vlug naar Luc van Mechelen gereden om de duiven van Noyon te zien vallen. Luc speelde zijn halve fond duiven voor het eerst, maar toch xie je hoe zijn eerste duif voortreffelijk valt met die harde wind. Let ook op de juiste timing, waarmee de lokker losgelaten wordt. Overal in België zie je het gebruik van lokkers ook te zien bij Karel Boeckx.

Was toch weer een prachtig duiven weekend