Wachten, wachten en nog eens wachten. Duivenmelkers moeten wel geduld hebben.

Wat de hele week al werd voorspeld, werd bewaarheid. Zaterdag was het gewoon geen weer om onze duiven doorheen te jagen, maar zondag zou beter worden. Zondagochtend vroeg waren de meteodiensten eensgezind: ’s ochtends geen mogelijkheden, maar een dwarsliggend koufront zou rond 16.00 uur Zuid-Holland verlaten en afzwakken. Hoewel de hele dag de wind uit het noorden blies, draaide hij achter het front naar zuid en nam toe tot kracht 4. Daar het front rond 16.00 onverwachts ging slepen en de wind daar helemaal weg was gevallen, werden een hoop liefhebbers totaal verrast door de hoge snelheid, die de duiven haalden. Sommige duiven waren duidelijk de kluts kwijt  doordat ze het front in vlogen, anderen trokken zich er niets van aan. Over het hele vlieggebied vroege duiven met de snelsten aan de westkant. Het concours staat een kwartier open en ’s avonds waren hier en daar nog lege bakken.

Daar mijn duiven het goede wiel nog steeds niet te pakken hebben was het resultaat nog niet wat ik gewend ben. Maar dat vond onze voorzitter Dolf Thierry helemaal niet erg. Hij is met afstand de kleinste liefhebber en met 17 oude duiven mee ( hij heeft er niet meer) deed hij iedereen de baard af met 9/17 en bij het afslaan alles thuis. Gefeliciteerd Dolf!!

Zelf speelde ik in de club tegen 699 duiven 3-4 en 105/42

en in het samenspel begon ik met de 54e tegen 5343 duiven en 105/42

Dolf Thierry glimt van trots en terecht

[[posterous-content:mJwbyjigErEEAJiazpeF]]