Pieken? Geen sprake van, gewoon geduld en vertrouwen hebben.

Afgelopen weekend was weer eens spraakmakend vanwege het weer en een paar mislukte lossingen. Met name de lossing van afdeling Friesland lijkt op een klein drama uit te draaien. Meestal valt de schade na een paar weken nog wel mee en hoe gek het nu ook klinkt: in elke tegenslag zit iets positiefs ingebakken.

Alleen heb je nu geen idee, wat dat zou zijn. Het kan een leuk contact met een ander liefhebber zijn, die later de basis wordt voor een succesvolle samenwerking. Of je houd nu duiven door, die anders geen kans hadden gekregen en brengen je succes. Je weet het nooit. Maar ga nooit bij de pakken neer zitten, houd vol.

Niet alleen voor de gedupeerde liefhebbers, maar ook voor een lossingscommissie is zo iets een drama. Zij voelt zich enorm verantwoordelijk voor het in hen gestelde vertrouwen. Zij worden niet alleen in de aanloop naar zo’n moeilijke lossing overladen door de adviezen van de meteo diensten, die technisch goed in elkaar zitten, maar gespeend zijn van duivengevoel. De convoyeurs hebben vaak meer ervaring in hun pink dan alle meteorologen bij elkaar. Bv.vliegbare buien met tegenwind is heel wat anders dan met staartwind. Daarbij wordt de lossingcommissie ook nog al eens uit hun concentratie gehaald door (goedbedoelde) mailtjes, sms jes en telefoontjes van sportgenoten, die allemaal van uit hun eigen standpunt hun mening geven.

Gelukkig voor afdeling 5, zijn we in 2en teruggereden naar Lesquin bij Lille, net nog Frankrijk, zodat het afdelingsconcours gehandhaafd kon worden. Goed van het bestuur!! En het werd een strakke tegenwind vlucht met veel vroege duiven in de voorvlucht en een paar vroege duiven in Reeuwijk. Nadat  mijn duiven al weken het goede wiel niet konden vinden, zijn ze deze keer erop en erover gegaan en zorgden voor 3 teletekst plaatsen. Pieken?? Welnee, gewoon vertrouwen blijven hebben in je duiven en rustig blijven tot de vormfee langs komt.

In de club werd het 1,2,3 tegen 677 duiven en 38/104

In het samenspel 1,2,3 tegen 4904 duiven en 61/104

In Rayon Oost van afd. 5 werd het 2,3,4 tegen 16435 duiven en 75/104. Alleen 1 duif van Cees Bosua was sneller

Gefeliciteerd Cees

Zo de eerste vermeldingen staan erweer op dit jaar[[posterous-content:khbokDeEqaodnbqaAhrG]] Mijn  eerste duif was JACOB, zoon van JANUS X JANNEKE[[posterous-content:GGcxGvjDADrotIkasfrx]] Mijn tweede duif was TYFOON, zoon van OLYMPIC HURRICANE X BLUE FAVORI[[posterous-content:sshyaruqGbvblfJJndEm]] Mijn derde duif was DARWIN,  zoon van DUVEL X DIRKJE (rechtstreeks Stickers-Donckers)[[posterous-content:zomnixpGCDhHIIaitrHD]]