Slecht weer in België zorgde voor een laat vertrek voor een mooie wedvlucht

Het zag er vrijdag zo mooi uit. Zaterdag zou een prachtige dag worden met niet te hoge temperaturen, ideaal voor de duiven. Maar ’s morgens vroeg bleek er een vrijwel stationair front dwars over België te liggen, waarvan aanvankelijk de lage bewolking en motregen vanaf 11.00 uur zouden verdwijnen. Maar zoals zo vaak gaat zoiets steeds trager verlopen en uiteindelijk zou dat tussen een en twee uur gebeuren. Dus het werd weer wachten in Mantes la Jolie, hoewel daar vanuit het westen ook al bewolking op kwam zetten. Uiteindelijk besloten we om 10.30 uur te lossen, dan zouden we ook geen last hebben van de lossingen in Nanteuil van afdeling 6 en 12.

Volgens de hoofconvoyeur Ruud den Dunnen hadden de 20506  duiven een buitengewoon goed vertrek en alle ingrediënten voor een prachtige vlucht waren aanwezig. En het werd een mooie, pittige vlucht met een heel vroege duif in Ridderkerk bij D. de Jong. De duif zat meer dan een half uur los, terwijl de andere duiven elkaar heel goed opvolgden. Jammer voor de heer de Jong, maar het bestuur heeft besloten de duif uit de uitslag te houden op grond van onwaarschijnlijke snelheid. Zoiets is altijd voor alle partijen een pijnlijk besluit.

De snelste duif van het gehele concours was voor Gerard en Bas Verkerk, die het tot nu toe een beetje hadden af laten weten, maar nu sloegen ze keihard toe. Bij de eerste 12 in rayon Oost tegen 10446 duiven waren er al 5 van Bas en ik weet ,dat hij er keihard voor gewerkt heeft om het schip weer los te trekken. Proficiat

Het was toch weer Gouda en omstreken waar de vroege duiven vielen, de tweede bij gebr. vd. Heuvel in Gouderak, die dit jaar met veel machtsvertoon bezig zijn. De derde duif was van mijzelf op de voet gevolgd door een duif van Cees en Maurice Everling, nb. uit een samenkweek met mijn Olympic Hurricane en hun Olympic Sharon. Zie voor de palmares van deze doffer de 11/433  op www.everlingduiven.nl

Bas had weer alle reden om breed te lachen, met de snelste duif van de lossing tegen 20506 duiven.

Zelf scoorde ik in declub 2 tegen 555 duiven en 97/37

In het samenspel werd het 3 tegen 3292 duiven en 97/48

In afdeling 5 rayon Oost werd het 3 tegen 10446 duiven en 97/53

En dat moet percentage gewijs beter kunnen, wachten op de vormfee duurt lang dit jaar.

[[posterous-content:owacygxzucHJzEyoExAz]] Mijn eerste duif was TYFOON zoon van OLYMPIC HURRICANE X BLUE FAVORI[[posterous-content:xBDDbyCmoEHIsvzjexJx]] Onze voorzitter Dolf Thierry, die met heel weinig duiven speelt ( hij heeft er ook niet meer) maakte het heel bont door met 10 duiven mee er 8 in de prijzen te draaien, maar zijn eerste 3 getekenden al op de 28e plek tegen 10446 duiven thuis had. Dat wordt deze winter een feestje op de Gouden Duif!

Piet de Graaf speelde in Capelle a/d IJssel de 1e met de 11/825 tegen 143 duiven en in Moordrecht wonnen Bep en Nico Palsgraaf de 1e met de 11/373 tegen 134 duiven. Beiden rechtstreeks van mijn hok.