Van de regen in de drup naar een 4e TT notering

Zaterdagochtend half zes overleg met Tom van Zwienen over hoe de weerkaarten er voor lagen. In het noordwesten van Nederland zou een buienlijn tussen 10 en half 12 overtrekken, dus de duiven van Peronne moesten voor 10 uur thuis zijn. Nou dat hebben we geweten, terwijl de Hoekse Waard en de Alblasserwaard de hele dag geen drup regen zagen, leek het wel of er bij Hellevoetsluis een buienfabriek stond die ervoor zorgde dat het gebied vanaf Hellevoetsluis over Rotterdam  en Gouda naar Woerden tussen 8 uur in de ochtend en 3 uur in de middag constant werd voorzien van regen. Het hield maar niet op. Gelukkig trokken de duiven zich er niets van aan want het werden, zeker voor Chateauroux, vrij regelmatige vluchten ondanks de harde wind de harde wind.

Dat de vroegste duiven in de voorvlucht en aan de oostkant zaten was dan ook geen vreemde zaak.

Voor mijzelf viel het nog gunstig uit door voor de 4e keer een TT. notering te hebben, nu op Chateauroux. De 4e plaats werd behaald door Filemon, die dwars door de regen  als een raket naar beneden kwam. Weer een Belg en net als de vermaarde DE THEO afkomstig uit Vorselaar van Theo van Genechten. Wat ik hoopte met zo’n snelle vlucht kwam uit, de vitesse duiven met hun fabelachtig orienterings vermogen hadden net voldoende over om van een snelle dagfond vlucht van voren te blijven.

Voor de vierde keer dit jaar al een teletekst notering. Ik blijf het bijzonder vinden. FILEMON  rechtsreeks Theo van Genechten Vorselaar

In de club werd het 1 tegen 333 duiven en 84/27

In het Samenspel werd het 1 tegen 1533 duiven en 84/39

In Afdeling 5  werd het 4 tegen 9612 en 84/54

Provinciaal Zuid-Holland werd het 4 tegen 12510 duiven

[[posterous-content:txaFltreCrgJutaElhBu]] Peronne werd een prooi voor  Cees Rijkaart, die in de club iedereen de baard afdeed

In de club werd het 3-4 tegen 234 duiven en 10/5

In het Samenspel werd het 22-23 tegen 2543 duiven en 10/5

In afdeling 5 rayon oost werd het 72-74 tegen 9382 duiven en 10/5

[[posterous-content:judHFandJuweAzgCaeGI]]