Hoe Ome Willem, Opa Willem en de wedvlucht uit Nanteuil toch een goede vlucht werd

Wat een weekend. Donderdagavond inkorven voor Nanteuil, thuiskomen en even later te horen gekregen, dat ik opa ben geworden van mijn eerste kleinkind: Teun de Bruijn. Ja het is waar, ik vind het hardstikke leuk en ben apetrots. Gelukkig is alles goed gegaan en hopelijk blijft dat lang zo doorgaan.

En dit is hem dan Teun de Bruijn,  zoon van Bob en Pauline de Bruijn-van Segeren.

De weergoden waren ons echter niet zo gunstig gestemd en zorgden er voor, dat de hele zaterdag een uitgestrekt front al slingerend op zijn plaats bleef liggen vanaf noordwest Spanje over de golf van Biscaje over Parijs naar Straatsburg. En laten we nou net ten noordoosten van Parijs in Nanteuil staan. Geen moment droog geweest en onmogelijk om te kunnen lossen. Sowieso hebben duiven last om onder een frontale zone uit of door te komen. Sommige afdelingen stonden ten noordwesten van het front en konden wel lossen, hetgeen afdeling 9 verleidde hetzelfde te doen vanuit Reims. Maar dat lag net aan de verkeerde kant en dat hebben de liefhebbers in het oosten van het land geweten. Afdeling 5 besloot om tot zondag te blijven overstaan, jammer voor de niet-zondag spelers, maar het kon helaas niet anders.

 Om 07.00 kon het sein voor vertrek gegeven worden en na een pijlsnel vertrek , volgens convoyeur Ruud den Dunnen, zou het een zeer vlotte vlucht worden, waarbij  de snelste duiven in de overvlucht vielen.

Voor de 5e week op een rij had ik een duif bij de 4 snelste duiven van het totale convooi. Deze week de 4e tegen 18548 duiven.

Herman Kulik dit jaar super aan het spelen

De grote winnaar was Herman Kulik uit Gouda die 1 en 2 speelde van de totale lossing. Heel knap gedaan en een kleine liefhebber, die fantastisch speelt en terecht aan kop gaat in het Samenspel Gouwe-IJssel voor het generale kampioenschap. Echt super!!

In de club werd het 1-549 duiven en 97/38

In het samenspel werd het 4-2894 duiven en 97/55

In afdeling 5 rayon oost werd het 4-9527 duiven en 97/63

[[posterous-content:BGlIhuExlGkorfzudmIu]]

RIK, zoon van JURRE X ERIKA ( zelf 2 x snelste van een lossing)

[[posterous-content:dEjFcAGvlHcntHduDzki]]