Nijvel, een lossing met veel rekenwerk met een goede afloop

Het was weer prijs met Pluvius. Werd het afgelopen vrijdag nog in de loop van de dag rustig zomerweer, op zaterdag wilde de atmosfeer maar niet tot rust komen en moesten we helaas besluiten de vlucht uit te stellen tot zondag. Altijd vervelend, omdat je de principiele liefhebbers hun genoegen ontneemt. Zondag leek het van hetzelfde laken een pak te worden. De occlusie, die de dag ervoor dwars over het vlieggebied lag, was onder Brussel tot stilstand gekomen. En daar zaten nu net onze duiven in Nijvel. Het duurde tot na het middaguur, dat het droog werd. Inmiddels lag er voor de kust van Zeeuws-Vlaanderen tot Den Helder een trog, die om 11.00 uur aan land kwam en om 14.00 uur met zijn achterkant over Breda zou liggen. Na inschatting van de snelheid en veel rekenwerk met de meteoroloog en het IWB zou er na 12.45 gelost kunnen worden. Maar vanuit NW-Frankrijk kwam een onweercomplex opzetten, dat via Roubaix over Oudenaarde naar Brussel draaide en dat moesten we voorblijven, anders kon er pas na 17.45 uur gelost worden. En op het naderen van die bui werd op het allerlaatste moment besloten de duiven om 12.40 te lossen. Dat ging perfect en bij thuiskomst zouden ze in de staart van de trog kunnen arriveren. Hoewel sommige liefhebbers  er een hekel aan hebben om in de regen hun duiven op te wachten, bleek het een mooie vlucht te worden, waarbij de duiven ondanks regen in de laatste kilometers recht uit het goede gat bleven komen.

De snelste jonge duif ven 28.298 duiven werd geklokt in Ridderkerk bij de kwieke grootmeester met weinig duiven, Arie Ros. In 2011 nog 5e beste liefhebber bij WHZB. Deze duif NL12-1618147 is geboren op mijn hok uit een samenkweek met zijn “71”, asduif Drechtsteden 2011. De tweede snelste duif, CEES  NL12-1617962, was van mijzelf uit een duivin van Cees en Maurice Everling uit hun Mirusia, asduif midfond afdeling 5 rayon oost.

 De uitslagen: Nijvel jong

Club 1,2,3,4 tegen 678 duiven en 176/92

Samenspel 1,5,6,7 tegen 5100 duiven en 176/113

Nijvel ouden

Club 1,2 tegen 316 duiven en 88/28

Samenspel 6,7 tegen 1856 en 88/43

Arie Ros, 76 jaar, kwiek en fanatiek

VRANK, zoon van ZIDANE X BLUE FLAME ( 5e beste jong TBOTB 2011)[[posterous-content:ejkkFCuoFbyhGvsidkIG]]

[[posterous-content:eqsmovkbsiutybFsyhdw]][[posterous-content:eahmlIsdofeutxJoBxBu]][[posterous-content:zqfJpaEEpxJEutCEAyeB]][[posterous-content:coxDjIznBDdaEgdEiwAv]]