Is het eindelijk mooi weer, verlopen de jonge duivenvluchten nog moeizaam

En dan is het eindelijk een weekend waar we deze zomer zo lang op gewacht hebben. Stralend zomerweer, maar toen ik zaterdagochtend om half zes opstond om de meteo gegeven op te halen, dacht ik dat het beeld van vorige week nog op het scherm stond. Overal regen , vooral in Belgie. En het gekke was, het bleek wel degelijk het weer van 21 juli te zijn. Dus het begon weer met bellen met de convoyeurs en het wachten kon weer beginnen. Gelukkig was het in Argenton wel goed weer en wanneer de duiven Frankrijk zouden verlaten, zou het weer onder invloed van het opkomende hogedrukgebied snel opknappen in Belgie. Daar wij achter Noord-Holland wilden lossen en zij weer eens moeite hadden met de deuren, zijn we ermaar kort achteraan gegaan. Wat een onzin om van zo’n afstand apart te lossen, terwijl de duiven allemaal dezelfde kant op moeten gaan.

 De vlucht van Argenton werd een strakke vlucht ondanks de NW wind en was in een dik half uur bekeken. Het werd een ware calvarietocht voor Bas en Gerard Verkerk. Ze kregen de duiven alsof ze van Duffel kwamen en draaiden er 22 voor mijn eerste. Toen ik het hoorde, moest ik er een beetje om lachen. Zo’n veegpartij heb ik zelden meegemaakt. Dit getuigt van grote klasse. Toch straalde er wel een beetje eer af op mijzelf, want de duiven van Bas werden verslagen door de 11/433 van Cees en Maurice Everling. En die duif is in Reeuwijk geboren uit een samenkweek uit Olympic Hurricane en Olympic Sharon en speelde nu 2-7796 NPO na eerder al op Mantes la Jolie 4-10446 gespeeld te hebben.

Maurice en Cees Everling

Zelf speelde ik in de

Club 24 tegen 319 duiven en 85/20

Samenspel 38 tegen 1262 en 85/38

Afdeling NPO 87 tegen 7796 en 85/48

[[posterous-content:C0yHcgAWtH4y4CbehiSJ]]

 

De vlucht vanuit Pommeroeul verliep heel wat moeizamer, nadat om half tien de buien verdwenen waren en er blauw aan de hemel verscheen, zou er gelost kunnen worden, maar we hebben gewacht tot de Belgen hun duiven van Quievrain om 10 uur en 10.30 uur gelost hadden. De lossing om 10.45 verliep perfect, maar of het nou door het ontbreken van wind kwam of door iets anders, de vlucht verliep moeizaam en de duiven bleven een voor een uit de goede richting naar huis zwalken.

Gelukkig kreeg ik er twee tegelijk, die niet erg in de gaten hadden, dat ze al thuis waren.

Ik speelde in de

Club 1,2 tegen 530 duiven en 174/51

Rayon B 1,2 tegen 2851 duiven en 174/58

Samenspel 2,3 tegen 4842 duiven en 174/60

 Tevens waren ze 2e en 3e snelste van alle 29672 geloste jonge duiven

[[posterous-content:DKw4VKT4mOVj2oCITJ9m]]

 

[[posterous-content:GDUPhz3KtSTD7sSNAayI]]

De NL12-1617931 kleinzoon van DE THEO X OLYMPIC SHARON

Ook speelden we met de ouden Pommeroeul

Club 3 tegen 118 duiven en 3/2

Rayon 19 tegen 781 duiven en 3/2

 

[[posterous-content:gYk4vd2vghkE9jTYv6wc]]

De snelste van meer dan 40 000 duiven totaal was voor Herman Kulik uit Gouda. Goed gedaan!