Zaterdag met Ad Schaerlaeckens naar mirakelman Peter Theunis in Hoeven geweest

Zaterdag 15 september. Dat was wennen, niet ’s ochtends vroeg op om de meteo gegevens te checken en te bellen met de convoyeurs op de losplaats. Tijd voor andere dingen. Gelukkig speelden ze in Brabant 2000 nog een vlucht vanuit Morlincourt en vanuit Orleans. Dus op naar Baarle Nassau om de laatste vlucht bij Ad mee te maken. Hij had 15 jongen op Morlincourt mee en dus was snel het plan opgevat om later die dag naar Hoeven te gaan om de duiven van Orleans te zien komen bij de mirakelman met de jongen van Brabant, Peter Theunis. Met  een west zuid westen wind in Nederland verwachtte ik massa’s duiven over te zien trekken, nu ik een aankomst in de voorvlucht meemaakte. Niets van dat al, de enige duiven, die ik zag vallen waren de duiven van Ad zelf en van overtrekkende duiven niets gezien. Ad begon met de 9e tegen 6381 duiven. Daarna in de auto en naar Hoeven gereden. Hoeven ligt pal noord van St. Willebrord en in de buurt zitten 4 melkers, waaronder vriend Mark Palinckx. En laten die twee nu op Orleans van 1 september samen de boel in de kop van de uitslag oprollen. Mark 5,10,20 tegen 7795 duiven en 24/21 en Peter 2,3,4,7,8,20  en 45/41. Indrukwekkend mag je wel zeggen.

Een week later van Peronne tegen 14158 speelde Peter 4,14,15  en 43/32 dus dat beloofde wat voor Orleans 15 september

En het werd een spektakel. De eerste duif kwam alleen, maar vlak erna een koppel van 10 duiven, waarvan er 6 als een kogel naar beneden stuikten. Die hadden haast, daar zat duidelijk snee op.

En het werd weer een superuitslag 3,10,11,12,13,15,16 tegen 5180 duiven en 40/34

Toen we na afloop de eerst aankomende duiven in handen kregen, was het helemaal duidelijk . Superduiven met allemaal superduiven in de stamboom, die er perfect uitzagen, helemaal klaar voor zo’n opdracht. Allemaal één pen geruid en toch een volle vleugel met het puntje eraf van de 2e pen. Geen veertje verkeerd en zo moet het. Peter is klip een klaar een liefhebber, die heel goed heeft nagedacht en volgens een strak plan zijn kolonie bestiert. De hokken zijn heel rationeel, opgezet met een duidelijk doel, goed te verluchten, te verdonkeren, te verlichten. Alles is goed doordacht. Een liefhebber met een visie, die rationeel handelt, doet wat nodig is en laat wat weggelaten kan worden. Kortom , zo moet het.

Ad zoals elke liefhebber druk in de weer met de telefoon om de aankomsten te vergelijken

Peter Theunis en zijn maat Mark Palinckx ontspannen voor de vlucht

Als je de hokken ziet , besef je dat hier het plaatje klopt. Jonge duivenhok helemaal ingericht om de jonge duiven maximaal territorium drang bij te brengen.

Twee Orleans specialisten, vroeger en nu