Het seizoen 2012 zit er op en de voorbereiding op 2013 is al begonnen

Het seizoen 2012 is gisteren voor de leden van afdeling 5 geeindigd met een prachtige vlucht vanuit Peronne, die de boeken in zal gaan, als de vlucht waarop de familie Peter en Gwen van de Merwe de hele afdeling voor schut heeft gezet. Of is 42 duiven bij de eerste 52 duiven van de totale lossing van meer dan 19000 duiven geen afdroogpartij?? In ieder geval petje af voor zo’n demonstratie.

Zelf speelde ik in de club 1 t/m 8 tegen 672 duiven en 155/68

In het samenspel begon ik met  17 tegen 3027 en 155/81

In rayon Oost van afdeling begon ik met de 100e prijs tegen 9695 duiven en 155/111

 

[[posterous-content:zimotiiyCDypzzruyyfu]]

Mijn eerste duif was LISA, dochter van LOWIE X FAIRYTALE

[[posterous-content:tFiFptqJwqBuzrepkmuE]]Zo en nu is het nieuwe seizoen begonnen. Vanochtend met team Eijerkamp naar Belgie afgezakt en eens laten zien hoe de duiven bij Stickers-Donckers in Lille vallen en naar binnen gaan. Rik, een enthousiaste jongen, die de jonge duiven van Hans en Evert-Jan onder zijn hoede gaat nemen keek zijn ogen uit en zal ert beslist wat opgestoken hebben.

Terwijl Rik ademloos zit te luisteren naar zoveel duivenvakmanschap, zat Hans volleerd met zijn I-phone te googelen. Dat is vast en zeker het geheim achter het jeugdig enthousiasme van de eminence grise van de vaderlandse duivensport.

Ook Evert-Jan zat te glunderen met de lievelingsduif van Seppe, de fanatieke 12 jarige zoon van Dirk Donckers, die helemaal gek is van de duiven.

Hier zijn de rollen omgedraaid, Evert-Jan staat aandachtig te luisteren , wat de kleine Seppe te vertellen heeft als een volleerde leermeester. Dat joch kent werkelijk alle duiven, die er op de hokken zitten. Als zijn vader vraagt: ga jij de 391 even halen, duikt hij de hokken in en binnen een mum van tijd stond hij naast je met de gevraagde duif.

Wat hebben we genoten van de vale doffers van de combinatie, een genot om zulke duiven in je hand te hebben. Fluweelzacht, zeer evenwichtig gebouwd en trillen dat ze doen in de hand. De klasse druipt ervanaf.

Even gas gegeven en in Vorselaar een bezoekje gebracht aan Leo Heremans en daar nog gezellig “gemolken”. Wat een perfecte dag was het weer.

En thuis maar weer aan het nieuwe seizoen begonnen, over 10 weken worden ze weer gebruikt