Voor de 8e maal teletekstvermelding. Lang leve de Belgen

Posted from: Grobbendonk, Belgium

Het was voor mij een persoonlijk record. Afgelopen zaterdag dit jaar voor de 8e keer teletekstvermelding. Mijn vorige record was 6 x in één jaar. Sens was de laatste jonge duivenvlucht van het seizoen en tevens de laatste kans om op teletekst te komen. In 2012 stonden 7 duiven van mij op de dagfond in afdeling 5 op teletekst en hadden 22 duiven een top tien notering in de rayon uitslag Oost van afdeling 5. Nog nooit meegemaakt en waar ik andere jaren in asduiftitels grossierde en minder TT vermeldingen zijn de rollen dit jaar omgedraaid.

Mijn eerste duif op Sens was er een van de Belgische grootmeester Maurice Hasendonckx uit Bouwel, met wie ik al jaren bevriend ben en die een speciaal plekje in mijn hart heeft, vooral hoe hij mij steunde na het smartelijk verlies van mijn boezemvriend Herman Roos, alweer bijna 5 jaar geleden. Deze kampioen van alle tijden schonk mij dit jaar een zusje van zijn asduif halve fond 2011 en deze duivin bevestigde haar klasse door de 6e plaats in Sector 2 te winnen tegen 14.801 duiven

Maurice met zijn asduif halve fond. Mooi en goed gaan hier samen.

Op Sens speelde ik in de

Club  1 tegen 195 duiven en 89/29 met een concoursduur van 14 minuten

Samenspel 4 tegen 1490 duiven en 89/47

Afdeling 5 6 tegen 8417 duiven en 89/50

Sector 2 6 tegen 14801 duiven

[[posterous-content:CCAAccfHwbchrojzmJdu]]

’s Ochtends hadden we een natour vlucht vanuit Pommeroeul en daar had Loet de Groot uit Stolwijk de snelste van de hele lossing van 20362 duiven.

Loet is een van mijn jeugdvrienden, die als jongen ook al duiven had. Doordat hij eigenaar is van Grand Café Central op de markt in Gouda, een aanrader om eens lekker te eten, heeft hij door tijdgebrek, zich jaren beziggehouden met de fok en het showen van Oud Hollandse meeuwen.

Een paar jaar geleden is hij toch weer met postduiven begonnen en vliegt alleen met de jonge duiven vluchten mee. Doordat het in afdeling 5  mogelijk is, ook met ouden op de eerste 5 jonge duivenvluchten te spelen , doet hij daar ook op mee met de ouden, die dan ook de natour weer kunnen spelen. Zodoende speelt hij 10 weken per jaar met ouden en jongen en  dat is met zijn drukke restaurant goed te combineren.

Loet de Groot met zijn Wilma

Zelf speelde ik in de

Club 10 tegen 613 duiven en 64/38 en duurde het concours 7 minuten

Samenspel 13 tegen 3105 duiven en 64/56

[[posterous-content:xetHhafyqggAlulllJdx]]