Een strakke vlucht uit Pommeroeul en enten tegen pokken

Afgelopen zaterdag een mooie strakke vlucht gehad uit Pommeroeul. Hoewel de vooruitzichten niet al te best waren, bleek op de dag van lossing  het weer aan de westkant van Brussel zeer snel op te knappen. Goede zichtwaarden en een kalme noordenwind, die rond de middag rond 3 Beaufort zou uitkomen, deed de lossingscommissie besluiten om 9 uur de manden open te trekken. Andere afdelingen wachtten tot  10 a 11 uur en hadden toen de grootste moeite de lossingen op elkaar af te stemmen, teneinde kruisingen te voorkomen. De duiven van afdeling 5 hadden daar geen last van en het werd een strakke vlucht, zonder verliezen. Het leek wel een vliegveld, alle duiven kwamen op elkaars staart recht uit het gat en veel getekenden voorop.

Mijn eerste duif was Jacob, die hiermee niet aan zijn proefstuk toe was.

In de vereniging tegen 719 duiven, werd het 1 t/m 6 en 111/74

In het samenspel Gouwe-IJssel werd tegen 5044 duiven begonnen met de 9e plek en op plaats 46 staat mijn 8e duif en daarmee alle 3 getekenden. Dat is een goeie uitslag voor de Gouden Duif.

Elk jaar op 30 april ent ik mijn duiven tegen de pokken, maar omdat het vandaag in het westen van het land een prachtige dag was, heb ik samen met Cees en Maurice Everling de jongen geent met Diphtovac uit Slowakije.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar hebben we dat gedaan met een onderhuidse injectie in de nek, nadat dat de vorige keer prima was bevallen. Geen heftige reacties op het dijbeen gedurende twee maanden en geen pokjes bij de ( latere) zomerjongen

image

Jacob, zoon van Janus x Janneke