Eerste gewin, kattengespin??

Zaterdag weer een hoogtepunt meegemaakt in mijn duivenloopbaan.

Nadat ik te horen gekregen had, dat de snelheid in Dordt 1665 bedroeg, wat kon kloppen, daar ik op de gelikte site van Hans en Evert-Jan Eijerkamp hun duiven aankomsten prachtig kon volgen en hun eerste duif 1661 meter maakte, viel er overwachts een duif op de voet gevolgd door een trio. Mijn eerste duif vloog met een snelheid van 1658, wel goed, maar niet vroeg genoeg en de rest van de duiven viel als zand, binnen 5 minuten zaten er al 60 in de klok en na 14 minuten waren er 100 van de 110 terug

Daarna bleek de melding van de vroegste duif in Dordt verkeerd doorgegeven en werd het een werelduitslag met

image

1,3,4, tegen 19287 duiven en op Teletekst in afdeling 5 Oost en 110/100

1,2,3 in het Samenspel Gouwe-IJssel tegen 5584 duiven en 110/94

1,2,3,4 in de club tegen 862 duiven en 110/78

Klik hier voor de uitslag in club

Klik hier voor de uitslag van het samenspel

Klik hier voor de uitslag afdeling 5 rayon oost

image

Mijn eerste duif was TINEKE, dochter van TITAN X FAIRYTALE

image

Mijn tweede duif was FANTASIO, zoon van FANTAST X BLUE FLAME

image

Mijn derde duif was MEEUW VAN DEN BULCK, rechtstreeks van Dirk van den Bulck uit Grobbendonk en volle broer van zijn 1e Belgische Olympiade duif cat. F in Nitra

En toen was het nog niet gedaan met een fantastisch weekend, want zondagochtend ben ik samen mat AS naar de Vlaanders gegaan op bezoek bij John Meurysse in Oeselgem, Gaby vanden Abeele in Dentergem en tot slot naar de als een komeet naar voren geschoten Bert vanden Berghe in Wortegem. Ooit heb ik in Long Island in New York bij Lions Gate Lofts het summum gezien van een tot in de puntjes verzorgde duivenhokken, maar de hokken in Wortegem slaan echt alles. Daar is werkelijk aan alles aandacht besteed en netjes….. om een complex van te krijgen.

En dan na afloop een voortreffelijke lunch in een restaurant in de Vlaamse Ardennen. Hoe mooi kan het leven zijn. Als ze mij zouden verbieden om ooit nog een voet buiten Belgie en Nederland te mogen zetten, dan zou ik er geen traan om laten

image

Thumbs up oefenen met Robbe, Niels en Kobe Meurysse

image

Samen  met Bert vanden Berghe, Gaby en Ad

image

image

image

image

image

En je kan lekker eten in Belgie, wees daar maar zeker van