Het kan verkeren, zei Bredero al

Na mijn werelduitslag van vorige week, werd ik weer één tussen de velen.

Nadat het in Nanteuil om 11.00 uur droog werd en er gelost zou kunnen worden, adviseerde de meteoroloog, dat het nog gunstiger zou worden wanneer we nog een half uurtje zouden wachten, zodat de duiven niet in de staart van het naar het oosten wegtrekkend front terecht zouden komen. Vanuit het kanaal trokken er al nieuwe buien bij Duinkerken zuid-west België binnen, dus was het zaak die voor te blijven. Helaas voor de liefhebbers boven de lijn Gouda – Zoetermeer was dat net te laat. Vlak voor de duiven moesten komen ontstond op genoemde lijn een buienstraat, die het laatst stukje voor de duiven een behoorlijk struikelblok liet worden. De eersten kwamen nog om de bui heen, maar daarna moesten we binnen schuilen voor een hoosbui van een kwartier en de duiven, die toen vielen wisten het even niet meer. Sommigen probeerden uit allemacht het jonge duivenhok binnen te gaan, anderen bleven als een verzopen kat stokstijf op de klep zitten. Maar ja dat hoort erbij. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Nic. de Wit werd de grote overwinnaar en de eer van de Snelvlucht uit Bodegraven werd door hem in groot verband hooggehouden met net geen teletekstnotering voor afdeling 5 Rayon Oost

image

Mijn resultaat in de was in de

Club         4,5,6,8,9,10 tegen 798 duiven en 111/52

Samenspel Gouwe-IJssel 23,24,28,35,36,37 tegen 5208 duiven en 111/52

Afdeling 5 Rayon oost 69,70,83 tegen 17786 duiven en 111/58

Klik hier voor de uitslag