Slechte generale, dus een goede uitvoering?

Als het waar is, dat een slechte generale repetitie gevolgd wordt door een goede uitvoering, dan is de vlucht van afgelopen zaterdag niet voor niets geweest. Ongelooflijk hoe slecht onze duiven met moeilijke weersomstandigheden om kunnen gaan. Hebben we soms de postduiven geselecteerd naar mooi weer raspaardjes? De feiten. In Frankrijk was het ten noorden van Parijs zonnig weer met een noordoostenwind van 17 km per uur. Bij de grens met België viel de wind weg en kwam er bewolking, de  duiven vlogen laag en zouden zo onder de occlusie, bij de Nederlandse grens, kunnen vliegen met een naar het zuidwesten draaiende wind. De wolkenbasis lag op dat moment boven de 500 meter en de zichtwaarden waren meer dan 20 km. Maar niets was minder waar. Belgische liefhebbers signaleerden, dat de duiven als het ware tegen een muur aanvlogen en weer terugkeerden. We waren dus gewaarschuwd, dat het tegen zou vallen. En het werd ook een tegenvaller. Een concoursduur van gemiddeld een uur en andere duiven op kop. Ook en dat is dan weer wel leuk, andere winnaars en iedereen prijs. Gelukkig viel het met de verliezen mee, op mijn hok 4 van de 108 ingezette duiven.

In de wielrennerij geldt, dat een coureur eerst steenkapot moet hebben gezeten, voordat hij in een koers diep kan gaan. Dan zal waarschijnlijk een duif, die deze week er hard aan heeft moeten trekken op Bourges moeten winnen en dat zou dan weer het voordeel van het nadeel zijn. We zullen zien of het klopt.

En elke vlucht heeft een winnaar en bij ons in de club was het voor de eerste keer dit seizoen Bas Verkerk met zijn vader Gerard, ze komen langzaam op stoom.  En gelijk een 3e plek op Teletekst. Proficiat

Mijn resultaten waren maar zo zo en gelukkig had ik nog twee duiven op tijd, toevallig (?) de zelfde, die vorige week mijn eerste was

In de Club                             2,3,9 tegen 658 duiven en 108/33

Samenspel Gouwe-IJssel    3,7 tegen 3944 duiven en 108/40

Afdeling 5 Oost                    10,13 tegen 12420 duiven en 108/47

Klik hier voor de uitslag

Mijn eerste duif was Dustin

Mijn tweede duif was AMELIE

Ook moet ik de Gebroeders Janus en Herman Borgmans uit Reusel feliciteren met hun 1e prijs op Sens in Oost-Brabant tegen 9418 duiven met een halve de Bruijn duif