Wat een weekend

Voorafgaand aan het weekend van 25,26 mei was er overal gekrakeel van lieden, die in het belang van de duivensport meenden, vooraf allerlei besluiten te moeten nemen en daarmee menigeen het hoofd op hol joegen.

Gelukkig was het afdeling 5 bestuur rustig en na jarenlange ondervinding met weersvoorspellingen, die altijd net iets anders uitvielen dan de geleerden hadden verwacht, besloot het gewoon in te korven voor de vitessevlucht uit Peronne en de  ( iets ingekorte) dagfondvlucht uit Chateaudun.

Zaterdagochtend vroeg hadden Tom van Zwienen en ik, als lossingscommissie, niet direct het gevoel, dat het makkelijk zou worden om vroeg te kunnen lossen. Aanvankelijk zag het er naar uit, dat het voor de lange vlucht niet voor 11 uur zou lukken. Maar de lage stratus bewolking en de (miezer)regen verdwenen sneller dan verwacht en om 9.30 uur konden de manden opengetrokken worden voor een pittige fondvlucht met de wind op kop en in Noord-Frankrijk opkomende buien, die ze aardig voor konden  blijven

Was in de afgelopen decennia Dordrecht de Gouden Driehoek van de duivensport in Zuid-Holland, tegenwoordig lijkt hij verhuisd te zijn naar de driehoek Gouda-Reeuwijk-Bodegraven. Op beide vluchten vielen de meeste vroege duiven op deze plek, ook al verdedigt Peter van de Merwe, die dit seizoen outstanding aan het spelen is, met hand en tand de glorie van zijn woonplaats.

Op Peronne vielen de vroegste duiven in Reeuwijk en ikzelf ben de trotse eigenaar van de twee nestbroers Wiebren en Arie, die als 1e en 3e snelste van het hele konvooi van 22754 duiven geconstateerd werden.

image

WIEBREN  zoon van PINOKKIO X MOOI GESCHELPT

image

ARIE, zijn nestbroer

image

Maar de euforie duurde maar een halve dag, want niet alleen Bas Verkerk en zijn vader Gerard hadden het aan-en-uit knopje op hun duiven weer gevonden, ook Ben van Rijn uit Bodegraven met zijn vader Wim alsook Gouwenaren Ton van de Hoogen en vader en zoon Cees en Cees Broekhuizen, pakten duiven in de top 10 van de NPO vlucht uit Chateaudun.image

Cees en Cees Broekhuijsen

image

Ton van Hoogen

image

Ben van Rijn

Door een of andere idiote maatregel staan de 10 snelsten niet op Teletekst, maar 5 om 5.  Zal wel eerlijk zijn, maar blijf het bezopen vinden. Ere wie ere toekomt.

Op Peronne speelde ik in de

Club      1,2,4,5,6,9 tegen 345 duiven en 37/24

Samenspel Gouwe-IJssel 1,2,11 tegen 3201 duiven en 37/27

Afdelin5 rayon Oost 1,3 tegen 11930 duiven en 37/30

Teven de 1e en 3e snelsten van 22754 duiven

Klik hier voor de uitslag in de club

Klik hier voor de uitslag in afdeling 5 rayon Oost

Op Chateaudun een heel andere uitslag in de

Club   11,14,15 tegen 354 duiven en 70/18

Samenspel Gouwe-IJssel 17,27,29 tegen 1452 duiven en 70/26

Afdeling 5        29,53,55 tegen 8855 duiven en 70/40

Klik hier voor de uitslag