Wedvlucht met zuidoostenwind, waardeloos voor sommigen, maar een zegen voor de duivensport

Zaterdag 26 april; Koningsdag, prachtig weer met een zuidoosten windje, kan het mooier?

Op de club hoorde je sommige liefhebbers mopperen, ze bleven vliegen, ze vielen niet en ook , ze waren er gewoon niet. En toch bij iedereen stralende gezichten. Liefhebbers, die gewend zijn in de tweede helft van de uitslag te zitten, hadden nu ook vroege duiven en nu leken de rollen eens lekker omgedraaid. Het gevolg was, dat de winnaars volop gefeliciteerd werden en zoiets komt de sfeer op de club alleen maar ten goede.

image

Dit is Herbert Reijn uit Reeuwijk, al 13 jaar duivenmelker en nadat hij twee jaar geleden 10 koppels eieren bij mij haalde, hard op weg om zijn voet tussen de groten in de club te zetten en op deze foto krijgt hij te horen, dat hij vandaag 1 en 2 speelde en zelfs 4 duiven bij de eerste tien tegen 992 duiven. Hij durft het amper te geloven en op de volgende foto is het feit tot hem doorgedrongen en dat is te zien. Dolblij met zijn eerste keer de eerste prijs, het is hem van harte gegund.

image

Vandaag kwam ik zijn vrouw tegen bij de supermarkt om melk te kopen, hij kon vandaag kennelijk geen bier meer zien. Prachtig toch.

Zelf speelde ik 4 en 5 in de club en 107/57

voor de uitslag klik HIER