VAN DE DUIVENSPORT SNAP IK STEEDS MINDER

Deze week ben ik tot de conclusie gekomen, dat hoe langer ik duiven houd, des te minder zeker ben ik van veel zaken, die eerst als vaststaande feiten golden.

De afgelopen week had ik een week verlof en zodoende kon ik meer aandacht aan mijn duiven besteden. Gaat door mijn werk als tandarts de verzorging altijd op tijd en vooral snel, snel. Deze week kon ik de duiven meer begeleiden en laten trainen. Viel dat even tegen. OK het was minder weer, windstil en soms ronduit mistig. Dinsdag trainden mijn duivinnen voor geen meter en de de doffers konden mij ook geen fijn gevoel geven. Woensdag en donderdag ging het wel wat gretiger, maar om nou met veel zelfvertrouwen het weekend tegemoet te gaan. Nou nee niet echt.

Tegenwoordig kun je via de sociale media van bijna iedereen dagelijks het wel en wee kan lezen. Bij de een trainen de duiven als een speer en anderhalf a twee uur. Velen klagen echter na de vlucht, dat het resultaat niet in overeenstemming was met de trainingsarbeid.

Misschien is net als het voeren, het overmatige trainen niet zo belangrijk als wij denken.

Bij mij ging het in ieder geval het trainen niet naar wens de afgelopen week, het resultaat daarentegen was verbluffend. Met de wind op kop en in de overvlucht begon ik tegen 36253 duiven met de 13e aankomende duif.

In het rayon oost van afdeling 5 begon ik tegen 19537 duiven met 13-20-22 en 9 duiven bij de eerste 90. in totaal speelden 100 van de 108 ingezette duiven hun prijs.

Klik hier voor de uitslag afdeling 5 rayon oost

In mijn vorige blog had ik het over 4 jaarlingen, die in mijn ogen het karakter hebben om een asduif te worden. De eerste was TRAMONTANE, een doffer. De andere drie zijn duivinnen, TOOSKE, WISKE EN SIETSKE.

De afbeeldingen van deze duivinnen en hun stamkaarten staan hieronder.

Was TRAMONTANE  2 weken geleden mijn eerste duif, deze keer pakte TOOSKE de koppositie. Ben benieuwd of dit kwartet duiven aan het eind van het seizoen hun belofte waar hebben gemaakt.

NB. Gert-Jan Beute beoordeelde TOOSKE deze winter op een bezoek aan onze vereniging met een 8+

image

image

image

image

image