Het was weer duiven, duiven en nog eens duiven deze week.

Na een zeer geslaagd weekend van de Gouden Duif, zijn we deze week alweer in Maart aangekomen, dus vol in de  startblokken voor het komende seizoen. De oude duiven zitten alweer enige weken op weduwschap, dus die mogen elk weekend een volle dag bij elkaar om niet ontkoppeld te raken. Er zit 90% jaarlingen op de vlieghokken en die hebben er een handje van elkaar na een paar weken al als een vreemde te zien, dus elk weekend tonen. Het bijkomend voordeel is, dat de duivinnen geen aanleiding  hebben met elkaar aan te pappen.

Daar ik mijn beide aanhangers inclusief de manden respectievelijk 12 en 24 van de hand doe, heb ik 20 nieuwe manden laten maken door Wim van der Hoek van de dierenspeciaalzaak in Zevenhuizen. Gelijk de manden met erwtenstro gevuld, zodat de duiven binnenkort weer afgericht kunne gaan worden om bekend te raken met het weduwschapspel.

De 12 manden aanhanger

en de 24 manden aanhanger

De bekende duivenfotograaf Henk Kuijlaars heeft deze week in 2 middagen alle jaarlingen op de staatsie foto gezet. Altijd makkelijk om een mooie foto van de duif beschikbaar te hebben. Tijdens het seizoen ben ik er niet zo happig op om ze te laten fotograferen, zeker geen ogenfoto.

Henk maakt nog duivenfoto’s, die niet gefotoshopt zijn, zodat je aan de foto direct je duiven kunt herkennen.

En soms duurt het wel even, voordat de duif in de juiste pose staat. Je moet er wel engelengeduld voor hebben.

De stapel nieuwe manden, zoiets geeft je toch ook een beetje moraal

Als toetje vandaag naar de beurs in Houten geweest en bij het passeren van de stand waar een condoleance register lag van Jan Lotterman even een moment van bezinning gehad. Zo betrekkelijk is alles, de ene week sta je te genieten en een week later is er al gerouwd,gehuild en begraven en gaat ieder weer verder met waar hij was gebleven.

Het doet je beseffen, dat we moeten genieten van al wat op ons pad komt en dat hebben we maar gedaan. Samen met de Gouwenaars Loet de Groot, Jan de Borst en Ton van de Hoogen even staan geinen met Gert-Jan Beute en natuurlijk op de foto met de duimen omhoog. Op de foto is niet te zien wie het meest blij was om op de foto te gaan.

Het was een positieve  beurs, altijd leuk om oude bekenden weer te zien, zoals Marja en (ouwe) Cees Broekhuisen, die vol bewondering stonden te kijken bij de stand van de VDS (vrienden van de vliegduivensport) waar Arie Man in’t Veld demonstreerde, hoe leuk je met de Haagse Tilduiven om kunt gaan. Hij liet kinderen vanuit hun handen de duiven naar hun eigen kooi vliegen, iets wat je met onze postduiven in zo’n grote ruimte niet hoeft te proberen.

Ja en dan kom je Ali, de ster van de serie Van Duiven Houden tegen en die gooit er zoveel enthousiasme tegenaan, daar moet je wel even bij gaan zitten, tezamen met Adrie Kors uit Steenwijkerwold, ook zo’n echte. Moet je zijn DVD van de Koerier maar eens bekijken. Snap je gelijk waarom die man zo presteert met zijn duiven. Een en al duif die man, heerlijk.