Hans van der Sluis, redder in nood

Dindagavond om 20,30 uur nog even naar Hans van der Sluis gereden om een van mijn beste jonge duiven van een gezwel in haar onderbuik te laten verlossen. De B12-62989743 was als jong reeds goed voor Sens NPO 6-13373, Nanteuil 17-13199 en Duffel 8-6159, maar leek de laatste week niet erg lekker te zitten. Haar stuitbeentjes stonden lang open en er leek een ei  vast te zitten. Hans van der Sluis aarzelde geen moment , bracht de duivin onder narcose en begon na een incisie in de onderbuik met het verwijderen van tumorachtig weefsel. Hij bleef maar stukjes eruit scheppen en toen we het na afloop de resten verzameld hadden, waren we verbaasd, dat er zoveel ellende uit een duif kan komen. Na hechten en een paar antibiotica pillen, nam ik de duif mee naar huis en vandaag vloog ze weer door het hok, at en dronk alsof ze opgelucht was.

Hans bedankt voor je moeite zo laat op de avond na een druk spreekuur!