Twee weekeinden vol duivenplezier

De afgelopen weekenden stonden bol van het duiven plezier. Eerst het laatste weekend van februari, het leukste duivenfeest van het jaar nl. de goeuden Duif viering in Ranst. Kampioenen en zij , die het willen worden, komen elk jaar van heinde en verre naar het feest van de familie Hermans, die zoiets als geen ander kunnen organiseren.

Ook mijn clubvoorzitter, Dolf Thierry, een liefhebber met zeer weinig duiven, die elk jaar goed is voor meerdere kampioenschappen, nam zijn kans  waar om even te babbelen met het icoon van dit moment, Leo Heremans. Waar dat toe leidt, zullen we ongetwijfeld nog merken

Maurice Hasendonckx uit Bouwel heeft er nog steeds schik in en heeft zelfs op 75 jarige leeftijd een e-mail account aangemaakt. Vul zijn mailbox maar eens met een berichtje: maurits.hasendonckx@hotmail.be

Het eerste weekend van maart vond “Houten” plaats. en daar was de drukte op zaterdag zo groot, dat tussen 12 en 13 uur, de deuren tijdelijk gesloten werden en de mensen gedoseerd binnen gelaten werden. Een beter bewijs van succes is niet denkbaar. Kennelijk is er nog heel veel enthousiasme binnen de duivensport.

Ab van de Voort , Herman Calon en Henk Kuylaars troffen elkaar op de beurs.

Jelger Klinkenberg, eigenaar van ’s werelds beste vitesse duif op de olympiade in Nitra was te beluisteren op radio Noord-Holland. Duim omhoog voor Jelger.

http://www.rtvnh.nl/nieuws/99239/Miss+Magic+uit+Schermerhorn+snelste+sprinter…