EEN STORMACHTIG WEEKEND

Rond de langste dag blinkt het weer vaak uit door wisselvalligheid en in 2013 was het daarop geen uitzondering.

De jonge duiven stonden voor de eerste keer in wedstrijdverband in Duffel.
 Hoewel er door de afdeling al 3 doordeweekse africhtingen waren georganiseerd, die traditie getrouw slechts door dezelfde liefhebbers werd gebruikt om hun duiven te leren, zijn er nog steeds mensen, die hun duiven na een summiere voorbereiding menen mee te geven, ervan uitgaande dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen. Met de voorafrichtingen is er alle tijd om de duiven voorzichtig op het beste tijdstip en samenspel voor samenspel te lossen. Maar op zaterdag is zoiets niet mogelijk, doordat er richtlijnen zijn die niet meer dan 4 lossingen per afdeling toestaan en het feit dat andere afdelingen ook hun plekje in de lossingscarrousel op eisen. En dat vaak door weersomstandigheden in een nauw tijdsbestek.

Voor de goed voorbereide duiven goed te doen, voor onervarenen moeilijk zeker met harde wind vanachter. Het geklaag na afloop is dan ook niet van de lucht en er wordt steevast met alle vingers naar een ander gewezen en zelden naar zichzelf. Een aanrader voor veel mensen is om in de winter eens vergaderingen bij te wonen en dan met hun ( goed bedoelde ) adviezen proberen voor elkaar te krijgen, waar ze tijdens het seizoen zo hun mond van vol hebben.

Maar dat alles neemt niet weg, dat de duiven sowieso een moeilijk weekend achter de rug hebben met de harde wind en regen onderweg.

Gelukkig klaarde het vroeg op in Argenton en konden de duiven al om 6,45 uur in vrijheid gesteld worden. Waarom andere afdelingen hun dagfondvlucht niet door lieten gaan, terwijl verdere vluchten als Cahors, Bordeaux en Perigieux wel werden gelost is mij een groot raadsel.

En weer vielen de vroegste duiven in het samenspel Gouwe-IJssel en dit keet bij Jan Cornelisse uit Capelle aan de IJssel, die los vooruit zat en dat slechts met drie duiven mee, die hij ook allemaal in de prijzen draaide.

Ook opvallend was de tweede plek voor Cees en Cees Broekhuijsen uit Gouda, die voor de derde opeenvolgende keer bij de eerste 10 NPO klokten. Proficiat!

Vader Cees en zoon Cees Broekhuijsen

Mijn resultaten in de club waren na een prima spelende Bas en Gerard Verkerk,

club  5,6,9 tegen 298 duiven en 77/27

samenspel Gouwe-IJssel 16,17 tegen 1312 duiven en 77/36

afdeling 5 NPO 34,35 tegen 7554 duiven en 77/38

Klik hier voor de uitslag

Met de jongen was de uitslag in 8 minuten gedaan in de

club 1 t/m 9  tegen 441 duiven en 206/57

samenspel Gouwe-IJssel 3,4,5 (achter Cees en Maurice Everling, die 1 en 2 speelden) tegen 4441 duiven en 206/82

Mijn eerste duif was DAPHNE

Klik hier voor de uitslag

Met de ouden van Duffel was weer Piet de Wit uit Bodegraven de grote man, met weer de 960 op kop, die vorige week ook al de snelste van de lossing  op Nanteuil was. Duur concours 5 minuten

Zelf speelde ik in de

club 13,15,16,17 tegen 185 duiven en 10/6

samenspel 68 tegen 2135 duiven en 10/7

Klik hier voor de uitslag