600 km en meer geen probleem meer

Na uitvoerige gesprekken met Bas Verkerk, blijk ikzelf het probleem te zijn door tunnelvisie. Na teruggaan naar de basis met behoud van de goede dingen en een kleine aanpassing  aan de voeding lijkt de handrem er vanaf en komen ze ook met kopwind  van grote afstand vlot naar huis.

In de laatste drie weken Chateauroux 2 en 9 Sector 2. Nationaal 7 tegen meer dan 49.000 duiven Sens 440 km 6,7en 10 tegen 14517 duiven en dan 20 juli de 8e tegen 6182 tegen heel Zuid-Holland (afd 5 en 12).

Met de jongen gaat het sowieso goed met op Duffel 2206 3,4,5 tegen 4441 duiven. Duffel 2906 1,2,3, tegen 4530 duiven. Pommeroeul  1307 1,2,3 tegen  4092 duiven en ook de snelste 3 tegen 8979 duiven. Peronne 2007 2e tegen 10676 duiven ( tevens de 2e snelste tegen de totale lossing van 28.522 duiven) De snelste van het convooi op Peronne waren Cees en Maurice Everling met een jong uit hun Nanteuilwinnaar afdeling 5 2012.

Anton van de Burg uit Bergschenhoek won het NPO concours uit Vierzon met een kleinzoon van mijn Favori ( die tamme duivin, die op de foto’s op  altijd op mijn hand zit)

En dan nog even dit. Toen Tom van Zwienen en ikzelf de weerkaarten bekeken hadden, zeiden we tegen elkaar, dit is de eerste zaterdag, dat het probleemloos moet kunnen. Goed weer in Frankrijk en Belgie, goede zichten en een zwakke noordoosten wind. In Nederland zou de bewolking rond 11 uur breken en de temperatuur snel oplopen. Temperatuur bij de lossing was 17 graden, dus koel genoeg, maar al op het randje. Wel zeiden we tegen elkaar: waar zit het addertje onder het gras. Nou dat werd wel duidelijk. De bewolking dreef Belgie binnen tot in NW- Frankrijk en dacht de hele dag niet aan oplossen. Tot overmaat  gingen de duiven in Peronne niet zoals gebruikelijk als een speer weg , maar al zigzaggend de goede kant op. Nadat we dat ook gepubliceerd hadden, werd er gelijk getwitterd, dat afd.5 een slecht vertrek had, maar dat was niet zo, ze gingen alleen niet zo goed weg, als verwacht kon worden gezien de weersomstandigheden. Gelukkig werd het een goede, maar trage vlucht, die bij ons 40 minuten openstond, zonder noemenswaardige verliezen.

Voor mijn clubuitslagen klik hier